جشنواره فیلم فجر و یک هیأت انتخاب پر حرف و حدیث
۱ دقیقه خوانده شدهدیروز هیات انتخاب چهل و سومین جشنواره فیلم فجر به ریاست منوچهر شهسواری دبیر جشنواره اعلام شد و از همان لحظه بحث های زیادی درباره نفرات معرفی شده توسط دبیر جشنواره مطرح شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی عصر ایران: دلیل حرف زدن و حرف زدن کم تجربه بودن و تا حدودی بی تجربگی برخی افراد این گروه است. برخی کانال های تلگرامی با انتقاد بسیار صریح نوشتند: «اعلام اسامی هیات انتخاب چهل و سومین جشنواره فیلم فجر در اولین دوره این رویداد در دولت پزشکیان باعث تعجب توده مردم شد!
از کارگردانی که تنها دو فیلم جنگی شکست خورده و ضعیف را با بودجه بنیاد دولتی فارابی کارگردانی کرد و در ابتدای ساخت یک سریال نمایش خانگی توسط تهیه کننده رها شد تا کارگردانی که با فیلم های هندی به شهرت رسیده است. در سالهای اخیر، به بازیگری که در سالهای اخیر نقشهای بیشتری را در فصلهای یک سریال نمایش خانگی بازی کرده تا زمانی که خبرنگاران به هیئت انتخاب معروفترین جشنواره سینمای ایران بازنشسته شدند و قرار است با آن مرتبط باشند. بودن یا نبودن آثار فیلمسازانی که از آنها در سینما قابل اعتمادترند، نظر بدهید!
در آخرین روزهای پاییز، حدود یک ماه مانده به آغاز جشنواره فیلم فجر، منوچهر شهسواری در ادامه بررسی آثار متقاضیان شرکت در چهل و سومین دوره جشنواره فیلم فجر، از همکاران خود برای انتخاب فیلم های بخش مسابقه سینمای ایران دعوت کرد. چهل و سومین جشنواره فیلم فجر از حدود یک هفته پیش آغاز شده بود و اسامی هفت نفری که اعلام شد عبارتند از: رعنا آزادی فر، آرش خوشخو، سعید سهیلی، منیر قاضی، حسین کرمی، محمود جبارلو و محمدرضا مصباح. .
کمیته انتخاب جشنواره فیلم فجر در چهل و سومین جلسه خود
رعنا آزادی فر و منیر قائدی بازیگر و کارگردان سینما از نمایندگان سینمای ایران در این کمیته هستند. با توجه به آمار ارائه شده در خصوص ترکیب آثار ارسالی برای شرکت در جشنواره و حضور دو کارگردان سینما به عنوان کارگردان و چهار سینماگر زن به عنوان تهیه کننده، هم اکنون با حضور دو فیلمبردار (منیر قیدی و رعنا آزادی فر) در جشنواره، ترکیب هیات انتخاب، اهمیت حضور، تعداد بانوان در جشنواره امسال دو برابر شده است.
سعید السهیلی که یکی از پرفروش ترین کمدی سازان سال های اخیر بوده است، دیگر کارگردان حاضر در این پنل است.
محمدرضا مصباح که فیلم «در آغوش درخت» نماینده سینمای ایران برای نامزدی اسکار شد و شب گذشته از رسیدن به جمع 15 فیلم آخر بازماند، میتواند به عنوان نماینده سازندگان سینما شناخته شود. در کمیته انتخاب
دو عضو دیگر این کمیته «آرش خوشخو» و «محمود جبارلو» هر دو از منتقدان سینما هستند که در برنامههای مختلف تلویزیونی و غیر تلویزیونی به نقد فیلمهای اکران شده در سینما پرداختند و به چالشها و وضعیت آینده سینما پرداختند. محمود جبارلو از ابتدای فعالیت خود تاکنون چندین یادداشت در قالب مشاوره و یا انتقاد از دولت قبلی منتشر کرده است.
آخرین عضو هیات انتخاب این دوره از جشنواره، حسین کرمی است که در دوره های مختلف جشنواره حضور داشت.
با مشخص شدن هیات انتخاب، عده ای به این ترکیب نگاه مثبت داشتند و برخی به شدت از آن انتقاد کردند. در میان منتقدانی که نظر متفاوتی دارند، سابقه کاری افراد برگزیده – به ویژه در سال های اخیر – و افول شخصیت های شناخته شده و معتبر از نکات منفی برشمرده می شود.
اما از سوی دیگر حضور دو کارگردان سینما، تضعیف جنبه اداری اعضای هیات انتخاب، عزل نماینده هیات صدور پروانه نمایشگاه و کاهش وزن نظارتی اعضا از مهمترین ویژگی هاست. از این پانل انتخاب.
البته نکته مثبت دیگر این است که برخلاف برخی از دوره های جشنواره فجر به ویژه دوره های اخیر، اسامی هیات انتخاب تقریباً همزمان با شروع کار به دور از کتمان و در یک روند شفاف اعلام شد. که می تواند مانند بسیاری از افراد، نویدبخش باشد.
همچنین یکی دیگر از نکات قابل توجه در هیات انتخاب چهل و سومین جشنواره فیلم فجر حضور افرادی بود که برای اولین بار چنین مسئولیتی را تجربه می کردند. البته به استثنای حسین کرمی که سابقه عضویت در هیات انتخاب در تمامی دوره های جشنواره فیلم فجر را در کارنامه دارد.
اما با توجه به تمام نظرات مطرح شده درباره هیات انتخاب، نباید فراموش کرد که با توجه به شرایط خاصی که سینما در یکی دو سال اخیر تجربه کرده و مجوزهایی که برای تولیدات صادر شده، تقریبا قابل پیش بینی به نظر می رسد. کدام سینماگران حرفه ای به جشنواره راه خواهند یافت؟
بر اساس اعلام دفتر جشنواره، تهیهکنندگان 105 فیلم برای حضور در بخش سینمای ایران در جشنواره فیلم فجر ثبت نام کردهاند و به نظر میرسد سازندگان اولین فیلم حضور پر رنگی داشته باشند چرا که حدود نیمی از سهم را به خود اختصاص دادند. آثار متقاضی بنابراین، موضوع اصلی احتمالاً در انتخاب فیلمهای اول خواهد بود و شاید معیار اولیه این هیئت انتخاب در میان این فیلمها باشد.
حالا باید ببینیم چه می شود.