مجله اینترنتی همه در یک

رسانه تخصصی اینترنتی همه در یک

گذشته الجولانی در مورد آینده سوریه چه می‌گوید؟

۱ دقیقه خوانده شده

تبلیغات بنری


مدی الجولانی درباره آینده سوریه چه می گوید؟بعدی- جاناتان اسپیر، نویسنده و تحلیلگر مجله «اسپکتیتور» در گزارش خود خاطرنشان می کند که با توجه به فضای مبهم سوریه و تقویت تروریسم در این کشور، بسیاری تلاش می کنند به این سوال «ابو» پاسخ دهند. محمد الجولانی: «رهبر تحریر الشام با سوریه چه خواهد کرد؟» آنها کم و بیش به رفتارهای او در روزهای اخیر و مصاحبه هایش با رسانه های غربی علاقه دارند، در حالی که الجولانی باید شناخته شود. به دلیل حکومت هفت ساله خود در استان ادلب سوریه که اسپیر معتقد است دیکتاتوری کامل در آن ایجاد کرده است. ادلب و اکنون هیچ نشانه ای مبنی بر اینکه او به دنبال اجرای پروژه ای مشابه در کل سوریه است وجود ندارد.

طبق آنچه توسط Ferraro Spectator گزارش شده است; در اواخر فوریه 2022، من به استان ادلب در سوریه سفر کردم. چند روزی در شهر بانیش سوریه بودم که فاصله چندانی با مرکز استان ادلب نداشت. این منطقه در آن زمان تحت کنترل گروه های شورشی مخالف رژیم سیاسی قبلی سوریه تحت ریاست جمهوری بشار اسد بود.

میزبان جوان در مکانی که من اقامت داشتم (من او را “د” صدا می کردم) متعلق به گروهی بود که به “ارتش آزاد سوریه” معروف بود. اما از طریق برادرزاده اش با گروه دیگری از رزمندگان که تازه در شهر شکل گرفته بودند ارتباط داشت. این افراد از اعضای قدیمی ارتش آزاد سوریه و اسلام گرایان سنی بودند. این موضوعی است که در ظاهر، نگرش و رفتار آنها منعکس شده است.

د (با اشاره به میزبانم در سوریه) در آن زمان به من گفت که جنگ داخلی در سوریه از ادلب شروع شد و البته به ادلب ختم خواهد شد. در آن زمان فکر می کردم او بسیار مغرور است. ارتش اسد همچنان بیشتر بخش‌های استان ادلب سوریه را تحت کنترل دارد. شورشیان سلاح های ساده ای در اختیار داشتند و این واقعیت که آنها می خواستند در برابر ماشین جنگی نظام سیاسی سوریه بایستند، نشان دهنده چالش های دشواری است که آنها با آن روبرو هستند.

الان که ورق زدم معلوم شد که D درست میگه. او نه تنها از این منظر که شورشیان در نهایت پیروز خواهند شد، درست می‌گفت، بلکه شورشیانی که در آن زمان در ادلب سازماندهی می‌کردند و به نام «حیات تحریر الشام» نامیده می‌شد، توانستند به عنوان پیروزمندان نهایی ظاهر شوند. نبرد جنگ. زیرا برخلاف بسیاری از انتظارات، اسلام گرایان سنی شورش خود را از استان ادلب در اواخر نوامبر آغاز کردند و توانستند تا خود دمشق پیشروی کنند.

در نتیجه این موفقیت هیأت تحریر الشام، ابومحمد الجولانی، رهبر این گروه، حاکم غیررسمی سوریه شد. رسانه‌ها و دولت‌های غربی نیز با ارزیابی رفتار و اقدامات سوریه تلاش می‌کنند بفهمند آینده سوریه چه خواهد بود. آیا الجولانی هنوز یک شخصیت تنوری است؟ آیا می توان به یک دولت دموکراتیک تر در سوریه امیدوار بود؟

باید گفت که راه های آسان تری برای شناخت شخصیت الجولانی وجود دارد تا اینکه بخواهیم تک تک کلمات او و موقعیت هایش را به تصویر بکشیم. بین سال‌های 2017 تا 2024، ابومحمد الجولانی و دولت او حاکمان غیررسمی استان ادلب بودند. بنابراین بررسی دقیق حاکمیت آنها در آن زمان می تواند شواهد خوبی برای پیش بینی رفتار آینده آنها در حوزه قدرت و رژیم سیاسی آینده سوریه در اختیار ما قرار دهد. در واقع با مطالعه این دوره می توان به چیزهایی پی برد که شاید الجولانی در هفته های اخیر نشان نداده است.

تاریخچه رژیم تحریر الشام در سوریه به ما چه می گوید؟ قبل از اینکه الجولانی را بشناسیم، باید سیاست های مردی را بشناسیم که حکومت این شخص را تسهیل کرد. و این مردم کسی نیست جز رئیس جمهور ترکیه، رجب طیب اردوغان. اردوغان طی سال‌های گذشته بر لزوم ادامه حیات و حضور الجولانی و گروهش در یکی از گوشه‌های شمال غرب سوریه تاکید کرد. همین اصرار به شکل گیری تحولات کنونی در سوریه کمک کرده است. دولت های غربی تصمیم اردوغان را عجیب تلقی کردند و امتناع وی از پذیرش حقایق عینی را نشان دادند.

شورشیان سایر مناطق سوریه نیز که حاضر به تسلیم شدن به دولت این کشور نشدند به منطقه تحت کنترل الجولانی و گروهش رسیدند. این منطقه عملا به محیط امنی برای شورشیان تبدیل شده است. روسیه و رژیم سیاسی قبلی سوریه معتقد بودند که وضعیت برای شورشیان در ادلب بد و مبهم خواهد بود. اما از این وضعیت تحریر الشام در اواخر نوامبر سال جاری رخ داد.

در این مرحله، باید به این فکر کرد که از حکومت هفت ساله هیئت تحریر الشام در ادلب چه چیزهایی می توان آموخت؟ یک محقق اسرائیلی به نام الکس گرینبرگ مطالعه مفصلی در این زمینه انجام داد. پژوهشی که نتایج آن به زودی در یکی از مراکز تحقیقاتی اسرائیل منتشر خواهد شد. وی خاطرنشان می کند که هیئت تحریر الشام در ادلب با اقدامات خود به دنبال تحریک سایر گروه های تروریستی مانند داعش نبود.

طبیعتاً هیئت تحریر الشام عمداً سعی کرده تا حدی از داعش فاصله بگیرد. به عنوان مثال، اگرچه نمی توان به طور قطعی گفت، اما این گروه از ایجاد نظام برده داری علیه غیر مسلمانان خودداری کردند. در عین حال، هیئت تحریر الشام از کشتار جمعی در ادلب خودداری کرده است تا از دید ناظران داخلی و خارجی خود را از داعش متمایز کند.

اما دولت تحریر الشام در ادلب یک حکومت کاملاً خودکامه بود که بر سرکوب تکیه داشت. به عنوان مثال، موسیقی ممنوع بود و نوشیدن مشروبات الکلی جرم بزرگی بود. طبیعتاً هرگونه مخالفت با قوانین و دستورات رهبران HTS قابل تحمل نبود. غیرمسلمانان و زنان قادر به حضور در نهادهای دولتی که الجولانی تأسیس کرده بود، نبودند. الجولانی عملا یک دیکتاتور کامل در استان ادلب بود. در زندان های تحریرالشام، زندانی کردن افراد بدون محاکمه یا شکنجه از مسائل رایج بود.

ما تقریباً مطمئن هستیم که هر آنچه الجولانی در قالب دولت خود در ادلب نشان داد، در تمام سوریه نیز به نمایش خواهد گذاشت. الجولانی حتی اخیراً نخست وزیر دولت مورد نظر خود را که قبلاً در دوران حکومتش بر ادلب، یعنی محمد البشیر، نخست وزیر بود، به عنوان رئیس دولت موقت دمشق انتخاب کرد. بالاترین شخصیت مذهبی در هیئت تحریر الشام شخصی به نام عبدالرحیم عتون است. او در سال 2021 طی یک سخنرانی در ادلب از طالبان به عنوان یک شکل مطلوب حکومت ستایش کرد.

بسیاری بر این باورند که آتن تأثیر زیادی بر ابومحمد جولانی دارد و همین موضوع می تواند بر رفتار او در عرصه حکومت داری و اقتدار تأثیر بگذارد. این نوع نگاه و حکومت در سوریه، به لطف حمایت هفت ساله رجب طیب اردوغان از الجولانی و جنبش همراه با او در قدرت، در دوران حکومت آنها (هفت سال) در ادلب به اوج خود رسید.

تبلیغات بنری

منبع : پایگاه خبری fararu

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *