مجله اینترنتی همه در یک

رسانه تخصصی اینترنتی همه در یک

بند ساعت‌های هوشمند سرطان‌زا هستند؟

۱ دقیقه خوانده شده

تبلیغات بنری


تحقیقات جدید نشان داده است که بند مورد استفاده در اکثر ساعت های هوشمند با مواد شیمیایی مضر برای انسان همراه است که به راحتی تجزیه نمی شود.

به گزارش دیجیاتو، حدود یک سال پیش، مطالعه‌ای در ژورنال «پیشرفت در بیماری‌های عفونی» منتشر شد که گزارش داد 95 درصد بند‌های مورد استفاده در ساعت‌های هوشمند و دستبندهای نظارت بر سلامت به انواع مختلف باکتری‌های بیماری‌زا آلوده هستند. اکنون مقاله جدیدی در این زمینه منتشر شده است که نتایج آن حکایت از وخامت شدید اوضاع دارد. تحقیقات فوق، که در مجله علوم و فناوری محیط زیست انجمن شیمی آمریکا منتشر شده است، ادعا می کند که ترکیبات اسید پرفلوئوروهگزانوئیک (PFHxA) در نوارهای لاستیکی مصنوعی فلورسنت وجود دارد.

در میان محصولات مورد مطالعه، ساعت هایی از برندهای معروف مانند گوگل، سامسونگ، اپل و فیت بیت دیده می شود. سامسونگ و اپل هر دو از فلورالاستومر در بند ساعت خود استفاده می‌کنند و وب‌سایت‌هایشان حتی این ماده را به عنوان یک ویژگی تبلیغ می‌کنند.

تحقیقات جدید هشدار می دهد که سطح نوارهای فلوئوروالاستومری حاوی سطح بالایی از ترکیبات PFHxA است که متأسفانه روزانه با پوست کاربران در تماس است. بیشتر این باندها برای فعالیت های ورزشی طراحی شده اند و بیشتر در مدل های ورزشی و دستبندهای مانیتور فعالیت یافت می شوند.

آیا بند ساعت هوشمند برای سلامتی کاربران خطری دارد؟

مطالعات قبلی نشان داده است که ترکیبات PFHxA به میزان 50 درصد از طریق پوست جذب می شود و حدود یک سوم این مقدار وارد جریان خون می شود. این دسته از مواد رتبه سوم را در بین مواد PFAS از نظر در دسترس بودن در خون انسان دارند که شامل گروه بزرگی از مواد شیمیایی سمی با اثرات جدی بر سلامت انسان است.

ترکیبات PFHxA هرگز در طبیعت تجزیه نمی شوند و بنابراین می توانند تهدیدی جدی برای محیط زیست و سلامت سایر گونه ها باشند. وجود آن در اکثر اقلامی مانند لوازم آرایشی، پوشاک، وسایل الکترونیکی و حتی لوازم ضروری پخت و پز نگرانی هایی را در سال های اخیر ایجاد کرده است.

بیشتر خرج کنید و سرطان بگیرید!

سرطان یکی از مهم ترین اثرات مضر مرتبط با ترکیبات PFAS است که امروزه به طور گسترده در آب، خاک و حتی غذا یافت می شود. جالب است بدانید که باندهای ساعت هوشمند گران‌تر دارای درصد بیشتری از آلودگی PFHxA هستند. در نتیجه صاحبان آنها در معرض خطر بیشتری قرار دارند.

فلوئور که به عنوان عامل غیرمستقیم ترکیبات ذکر شده شناخته می شود، در نوارهای ساخته شده از سایر مواد غیر فلوئوردار نیز وجود داشت. همین امر باعث شد تا محققان خریداران را تشویق کنند تا بندهای ارزان‌تر غیر ورزشی را برای ساعت‌های خود بخرند. با این حال، کوتاه کردن زمان استفاده از ساعت های هوشمند یک رویکرد مطلوب است. اما معرفی قابلیت‌هایی مانند تشخیص آپنه باعث شده افرادی را ببینیم که هنگام خواب ساعت دارند.

تبلیغات بنری

منبع : پایگاه خبری fararu

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *