مجله اینترنتی همه در یک

رسانه تخصصی اینترنتی همه در یک

حاشیه‌نگاری بر فیلم‌های فجر ۴۳؛ از تخلف در مقررات فراخوان تا حضور پررنگ کمدی‌ها

۱ دقیقه خوانده شده

تبلیغات بنری


اگرچه گمانه زنی هایی مبنی بر حضور فیلم های جنجالی خارج از مسابقه در چهل و سومین فیلم فجر وجود دارد، اما آثاری از بخش سودای سیمرغ نیز کنجکاو هستند.

به گزارش «مهر»، با اعلام اسامی فیلم های بخش «سودا سیمرغ» و انیمیشن در چهل و سومین جشنواره «فجر» بازار گمانه زنی ها و بحث ها پیرامون فیلم های این دوره از جشنواره به راه افتاد. گرم شد

پس از انتخاب 33 فیلم در بخش مسابقه و 4 فیلم در بخش انیمیشن، طبق پیش بینی ها، فیلم های «پیساری پیر» ساخته اکتای براهنی، «رکسانا» ساخته پرویز شهبازی، «سکوت» ساخته مجیدریزو مصطفوی و «غریزه» ساخته سیاوش. اسدی در بین آثار بخش مسابقه جایی نداشت. جدای از مشکلاتی که ممکن است این آثار برای دریافت مجوز اجرا و ممیزی داشته باشند، چون در جشنواره های خارجی حضور داشته اند، طبق آیین نامه جشنواره اجازه نمایش در جشنواره را ندارند که البته به نظر می رسد. برای همه اعمال شود فیلم‌هایی از جمله «شکست عمیق»، «پدر»، «سونوز» و «ماریا» مورد توجه قرار نگرفتند، زیرا این آثار پیش از این در جشنواره‌های خارجی شرکت کرده‌اند، بنابراین حضور آن‌ها در بخش مسابقه تخلف از مقررات رسمی محسوب می‌شود. تماس بگیرید خواهد بود

از سوی دیگر محمدرضا مصباح از اعضای هیات انتخاب جشنواره فجر در صفحه مجازی خود به حذف فیلم برادر منوچهری شهسواری از این جشنواره اشاره کرد تا شبهه ای ایجاد نشود و حقانیت فیلمسازانی که آثارشان را مطالبه می کنند. از میان تمام آثار مشکل ساز اعلام شده در بخش ویژه جشنواره فجر به نمایش درآمدند.

حاشیه نویسی در فیلم های فجر 43; از شکستن قوانین دعوت تا حضور شجاعانه کمدین ها

قاتل و وحشی

محمود گبرلو یکی دیگر از اعضای هیئت انتخاب جشنواره در صفحه اجتماعی خود درباره آثار حذف شده توضیح داد و گفت: پس از مشاهده این فیلم ها به هیات انتخاب اعلام شد که این آثار ممنوعیت قانونی دارد و به اشتباه به متقاضیان ارائه شده است. اما هیئت انتخاب برای تماشا باید فیلم‌هایی باشد که از رقابت حذف شده یا به دلیل محدودیت‌های قانونی انتخاب نشده‌اند، مانند «پیرمرد» یا برخی از فیلم‌هایی که در سال‌های گذشته حساس بوده و اکران عمومی نشده‌اند. به عنوان “کشتار و وحشی” با رضایت سازندگان آن در بخش ویژه نمایش داده می شود.

با اظهارات مصباح و گبرلو در نهایت امیدواریم که علاوه بر فیلم های فوق، پس از چند سال شاهد آثاری چون «قاتل و وحشی» حمید نعمت الله نیز باشیم.

در این دوره با حذف بخش «نگاه نو» که مختص فیلم های اول بود و اضافه شدن فیلم های این بخش به بخش «سودای سیمرغ» و نمایش آثار در بخش ویژه، شاهد بودیم. یکی از هیجان انگیزترین دوره های فیلم فجر.

یکی از نکات جالب در جشنواره چهل و سوم حضور بیش از 4 فیلم کمدی در این دوره است. فیلم هایی چون «سادوم» پدرام پورامیری، «عتیقه» ساخته هادی ناجی، «مذاکره بس است» ساخته سهیل موفق و «شاه نقش» شهید احمدلو. فیلم «تاکسیستی» ساخته محمد پایدار هم فضایی فوق العاده با نخ های کمدی دارد، برخلاف گذشته که جشنواره «فجر روی خوشی» فیلم کمدی را نمایش نمی داد، امسال به سراغ فیلم های کمدی رفت. او برای شرکت در جشنواره چند فیلم کمدی را انتخاب کرده است که بخش مسابقه انتخاب کرده است که البته چند تا از این آثار در میان منتخبان هیات داوران قرار می گیرد. ابراهیم عامریان تهیه کننده فیلم های کمدی موفق سال های اخیر از جمله «فسیل»، «هفتاد و سی» و سه گانه «تگزاس» برای اولین بار با فیلم «مذاکرات» در این جشنواره شرکت می کند. کارگردان «تاکسیدرمی» محمد پابایدر نیز در بخش فیلم کوتاه «راوی» پذیرفته شد.

حاشیه نویسی در فیلم های فجر 43; از شکستن قوانین دعوت تا حضور شجاعانه کمدین ها

تاکسیدرمی

در این دوره از جشنواره شاهد 13 فیلم اول با حضور سینماگران پیشکسوت و قدیمی ایران خواهیم بود که تنها از نسل دوم و سوم سینماگران پس از انقلاب، رسول صدر عاملی با فیلم «زیبا صدیم کن» هستند. ابوالفضل جلیلی با فیلم پدر و ابراهیمی حاتمی کیا با نسخه سریال موسی کلیم الله در این جشنواره حضور دارند.

در میان فیلمسازان جوان می توان آثار محمدرضا خوردمند، حمیدی زرگرنژاد، حسینی دارابی، جواد افشار، علی غفوری، شهید احمدلو، ابراهیم ایرج زاد، سهیل موافک، محسن تابنده، ابوالفضل صفری و… را دید. تنها کارگردان زن این جشنواره فیلم فجر بهنوش صدیکی است که با فیلم مرد آرام به تهیه کنندگی همسر خواهرش مهدی هاشمی در این جشنواره حضور دارد. نیکی کریمی نیز تنها تهیه کننده زن این جشنواره است که با فیلم «زمان ابدی» به کارگردانی مهدی نورزیان رقابت می کند.

حاشیه نویسی در فیلم های فجر 43; از شکستن قوانین دعوت تا حضور شجاعانه کمدین ها

زمانی در ابدیت

به نظر می رسد در چهل و سومین جشنواره فیلم فجر با 5 فیلم از شهدا و قهرمانان دفاع مقدس و مقاومت روبرو باشیم اما شایان ذکر است که 2 فیلم «اشک خور» ساخته مهدی جعفری و «اسفند» ساخته دانش آقباشا. . هر دو موضوع یکسانی دارند و در مورد اردوی شهید علی هاشمی و سری نصرت هستند که مدت هاست در مورد موضوع مشترک این فیلم ها و اینکه چرا یک موضوع برای دو فیلم انتخاب شده است صحبت می شود.

از دیگر فیلم های امسال با موضوع مقاومت و شهدا می توان به «صیاد» جواد افشار درباره شهید سید شیرازی و «خدای جنگ» حسین دورابی با نگاهی به زندگی حسن تهرانی مقدم اشاره کرد. فیلم «پیشمرگ» به کارگردانی علی غفاری نیز درباره شهید سعید قهوری سعید است.

امسال سازمان های مختلف نسبت به سال گذشته فیلم کمتری در جشنواره دارند. بنیاد سینمایی فاروبی با «اسفند»، «زیبا صدیم کن» و «صیود» به همراه سازمان ها و نهادهای دیگری همچون سازمان اوج، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و بنیاد شهید و امور ایثارگران در این جشنواره حضور دارد. .

علاوه بر «اسفند» در سازمان «اوج»، فیلم «خدای جنگ» به کارگردانی حسین دورابی و تهیه کنندگی سعید سعدی نیز در این جشنواره حضور دارد که داستان های حساسی از یک اتفاق واقعی و مهم مدرن را به تصویر می کشد.

حاشیه نویسی در فیلم های فجر 43; از شکستن قوانین دعوت تا حضور شجاعانه کمدین ها

خدای جنگ

سازمان سینمایی درد با 6 فیلم کوتاه «پیام»، «بیچه وان»، «سل»، «راوی»، «خسرو 127»، «روز خداحافظی» و 3 فیلم بلند «تاکسیدرمی»، «طبیعت دشت» و «اشک» در ش. . یک جشنواره وجود دارد. «عشق خور» در واقع نسخه ای از مجموعه تلویزیونی «کارگاه سری نصرت» است و به همین منظور 2 فیلم «موسی کلیملو» ساخته ابراهیم حوتمی کیو و «عشق خور» از مهدی جعفری پخش خواهند شد در شبکه های اجتماعی پخش می شود. تلویزیون آینده تبدیل به سریال شد.

فیلم «شمال جنوب غرب» به کارگردانی حمیدی زرگرانژاد و تهیه کنندگی مهدی مددکور و فیلم «پیشمرگ» به کارگردانی علی غفاری و آرش زینل خیری نیز از محصولات جامعه سینمای انقلاب و بنیاد فرهنگی دفاع فتح هستند. علاوه بر این، فیلم سینمایی «1347» به کارگردانی امیرمهدی پورزیری و تهیه کنندگی ایرج محمدی نیز محصول موسسه امام روح الله (ره) است. در این جشنواره علاوه بر فیلم «زیبا صدیم کن» که محصول مشترک فارابی است، فیلم «چشم بادومی» به کارگردانی ابراهیم امینی و تهیه کنندگی سجاد نصراللهی نسب نیز در کانون پرورش فکری کشور حضور دارد. کودکان و نوجوانان.

فیلم سینمایی «بچه های مردم» به کارگردانی محمود کریمی و تهیه کنندگی سید علی احمدی محصول موسسه خیریه بهشتی امام رضا (ع) است. فیلم «ادام اروم» ساخته بهنوش صدیقی نیز به نمایندگی از موسسه شهید آونی در ساخت فیلم های «شهر امید» و «خون بازی» به کارگردانی حسین میرزامحمدی و تهیه کنندگی سعید پروینی در این جشنواره حضور دارد.

حاشیه نویسی در فیلم های فجر 43; از شکستن قوانین دعوت تا حضور شجاعانه کمدین ها
ترک های عمیق

در این دوره از جشنواره سعیدی سعدی، علی قائم مججی، ایرج محمدی، محمودی رضوی، علی لدنی، مهدی فرجی، محمدرضا شافعی، سیدامیر سیدزاده، سعید خانی و مجری جلیل شعبانی از تهیه کنندگان مشهور این جشنواره هستند. از نکات جالب این دوره می توان به حضور آرمان زرین کوب تهیه کننده سرشناس تلویزیون (مرگ تدریجی یک رویا و سه گانه ستایش) اشاره کرد که با فیلم «عمیق» در این جشنواره حضور دارد. برگ”. محسن چگینی که تهیه کننده تلویزیون است

امسال شاهد حضور 4 فیلم انیمیشن «افسانه سپهر» به کارگردانی عماد رحمانی و مهردودی محرابی، «پسر دلفین 2» به کارگردانی محمدامین حمدونی، «زال و رودوبه» به کارگردانی محمدعلی سجادی و «ژولیت» هستیم. “. و شاه» به کارگردانی اشکان رهگذر. نکته قابل توجه در بخش انیمیشن حضور محمدعلی سجادی کارگردان، نویسنده، نقاش و دکوراتور ایرانی است که فیلم‌های سال‌های گذشته او مانند «اتیری»، «شیفته»، «رنگ شب»، «جنیت»، «مشکیلوت» و… پس از مدت ها وقفه خاطرات خوبی دارد او «سودابه» را در سینما اکران کرد که نتیجه ای نگرفت و حالا به نظر می رسد پس از تجربیات گذشته اش در ژانر جنایی، کارگردانی تئاتر و برگزاری نمایشگاه نقاشی، تصمیم گرفته در حوزه انیمیشن باشد.

حاشیه نویسی در فیلم های فجر 43; از شکستن قوانین دعوت تا حضور شجاعانه کمدین ها

ژولیت و پادشاه

اگرچه گمانه‌زنی‌هایی درباره حضور فیلم‌های جنجالی خارج از رقابت وجود دارد، اما برخی از آثار بخش سیمرغ نیز کنجکاو هستند، مانند صدام، تاکسیدرمی، زمان در ابدیت، بازی را بکش. ، «بارداری»، «رها»، موسی کلیملو و چند اثر دیگر که باید منتظر ماند و دید امسال چه فیلم هایی را در جشنواره چهل و سوم و بعد از پایان جشنواره تماشا خواهیم کرد. یکی از این آثار در ذهن ما می ماند و جای نقد و تحلیل را می گذارد.

تبلیغات بنری

منبع : پایگاه خبری fararu

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *