افزایش موارد تب دنگی در ایران: شناسایی ۱۲۲ بیمار
۱ دقیقه خوانده شدهپس از شنیدن خبر افزایش موارد دنگی در ایران، بسیاری از مردم نگران این هستند که کدام یک از پشه های زندگی آنها آئدس و عامل انتقال دنگی است.
به گزارش همشهری آنلاین، شهنام عرشی رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت از شناسایی 122 بیمار تب دنگی در کشور خبر داد که اکثر آنها سابقه سفر به امارات داشتند و 3 نفر از آنها بیمار بودند. همچنین سابقه سفر به پاکستان و عمان و بنین (غرب آفریقا) را داشته است. موارد مثبت وارداتی از خارج از کشور عمدتاً در استان فارس توسط دانشگاههای علوم پزشکی جراش، لار، جهرم و شیراز و بقیه موارد در استانهای هرمزگان، خراسان رضوی، بوشهر، چابهار، زاهدان، شهید بهشتی، گیلان، قم و قزوین شناسایی شد. . . و تبدیل شده است.
با افزایش موارد و تشخیص موضعی این بیماری که نشان دهنده آلودگی پشه ها در مناطقی است که آئدس وجود دارد، اکنون سوال مهم این است که چه نوع پشه آئدس باعث این بیماری می شود. در زیر تصویر واضحی از ظاهر پشه Aedes، ناقل تب دنگی را مشاهده کنید. این تصویر دو بال فعال و یک جفت بال تحلیل رفته، یک پروبوسیس بلند با قطعات دهانی گازدار، یک مکنده در جلوی سر، پوسته های کوتاه و متراکم روی سینه و پاها و رگ های بال، رگ های مشخصه پوست را نشان می دهد. بالها و نوارهای روی شکم و پاها پوشاندن قفسه سینه با پوسته های قهوه ای تیره یا سفید یکی از ویژگی های فنوتیپی پشه Aedes است.
پشههای آئدس ویروسهای دنگی، زیکا و چیکونگونیا را منتقل میکنند و آب زیر گلدانها، نخالههای ساختمانی، سطلهای زباله خالی نشده، هر گونه آب ایستاده، لاستیکهای استفاده نشده و غیره مکانهای اصلی برای رشد آنها هستند.
fararu به نقل از همه در یک