حامیان «حمله به سفارت انگلیس» را بشناسید
۱ دقیقه خوانده شدهدر دومین مناظره مرحله دوم انتخابات ریاست جمهوری بین مسعود مازیکیان و سعید جلیلی، موضوعات حمله به سفارتخانه های انگلیس و عربستان مورد بررسی قرار گرفت.
خبرآنلاین در همین رابطه نوشت: پزشکان به جلیلی گفتند مهاجمان سفارت و حامیان آنها در مقر شما هستند و جلیلی از پزشکان درباره اسامی این افراد پرسید.
برای روشن بودن، افراد دخیل و حامیان آنها در حمله به سفارت بریتانیا در سال 2010 باید مورد تحقیق قرار گیرند. این حمله هزینههای دیپلماتیک سنگینی را برای کشور به همراه داشت، مقدمات تحریمهای جدید را فراهم کرد و روابط ایران و اروپا را تیره کرد.
حمید الرسای
حمید رسایی، نماینده تهران در مجلس که در آن زمان نماینده مجلس نیز بود، از حامیان حمله به سفارت انگلیس بود و اکنون از حامیان سعید جلیلی است.
او یکی از برجسته ترین حامیان حمله به سفارت بود و حتی پس از ورود مهاجمان و تخریب اموال سفارت در مقابل سفارت سخنرانی کرد. رسایی گفت؛ اگر دولت بریتانیا عاقل است، نه تنها باید نگرش بدی نسبت به تصمیم پارلمان (برای کاهش روابط با انگلیس) داشته باشد، بلکه باید قدردان باشد که خشم ملت را تا حدی خنثی کرده است. نخواهد شد مقامات قادرند آتش خشم ملت را مهار کنند، “اگر تصمیم اخیر نبود، امروز ساختمان سفارت با خاک یکسان می شد.”
وی در عین حال گفت: به اینجا آمدم تا ببینم چه خبر است.
امیرحسین قاضی زاده
امیرحسین قاضی زاده هاشمی، معاون و کاندیدای پوشش ابراهیم رئیسی در انتخابات جاری که در آن زمان نماینده مشهد بود، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران از حمله به سفارت انگلیس حمایت کرد و گفت: الشباب. و گفت که ورود افراد به سفارت انگلیس مساوی است با… لانه جاسوسی ثانیاً نشان داد که جوانان ایرانی از آرمان های انقلابی خود کوتاه نمی آیند.
وی افزود: من به عنوان نماینده مجلس از این جنبش دانشجویی قدردانی می کنم و تقاضا دارم با این احساسات پاک و صداقت در نظرات خود از آرمان های نظام پاسداری کنند.
علی رضا زاکانی
علی رضا زاکانی دیگر کاندیدای پوششی بود که در دور اول انتخابات حضور یافت و قبل از رسیدن به انتخابات به نفع جلیلی انصراف داد. او یکی دیگر از حامیان معروف جلیلی است که از حمله به سفارت انگلیس حمایت کرد. چند روز پس از حمله به سفارت، وی در گفت وگو با خبرگزاری فارس گفت: «اعتراض دانشجویان ایرانی خودجوش و مبتنی بر خشم مقدس بود».
اسماعیل کوثری
اسماعیل کوثری یکی دیگر از حامیان حمله به سفارت انگلیس و نامزدهای جبهه انقلاب در دور اول انتخابات است. وی در آن زمان نماینده تهران در مجلس بود. کوثری در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران، ورود دانشجویان به سفارت انگلیس را نشانه هوشیاری و بیداری مردم دانست. وی افزود: قطعا اگر رفتار این کشورها اصلاح نشود، باید منتظر اتفاقات آینده باشند. اگر مقامات سیاسی انگلیس و دیگر کشورهای استکباری مانند گذشته رفتار کنند، با چنین واکنش هایی مواجه خواهند شد.
کوثری یکی از حامیان جلیلی است که اخیرا در مصاحبه ای تاکید کرده است که برای رای دادن پزشکان با مشکل مواجه خواهد شد.
در حمله به سفارت علاوه بر ارقام یاد شده، افراد دیگری نیز حضور داشتند که این روزها هیچ اظهارنظری از آنها نشده است، اما سوابق آنها نشان می دهد که آنها غیر از جلیلی و پزشکان چه کسانی هستند.
معاون اجرایی رئیس جمهور، حنوش؛ حضور در صحنه
یکی دیگر از افرادی که در حمله به سفارت انگلیس شرکت داشت و در دولت ابراهیم رئیسی سمتی داشت، علی جمشیدی نام دارد. ایشان در آن زمان از اعضای اتحادیه مستقل اسلامی دانشجویان بودند و می گفتند که دست استکبار در کشور باید قطع شود و سفارت انگلیس دومین لانه جاسوسی در ایران است که باید برچیده شود. جمشیدی به عنوان قائم مقام مدیرعامل شرکت بهنوش در دولت رئیسی منصوب شد.
جاندوساز بالای دیوار سفارت
یکی دیگر از مهاجمان به سفارت انگلیس، مجبتی امینی، تهیه کننده سریال امنیتی گاندو بود که در دولت مردمی جلیلی سمتی را بر عهده گرفت. در زمان حمله عکسی از وی در حال خواندن اذان در باغ سفارت انگلیس در قلهک منتشر شد. البته این عکس زمانی شناخته شد که او نام خود را با نام رسمی خود اشتباه گرفت. امینی از مخالفان سرسخت دولت حسن روحانی و مذاکرات هسته ای است. وی به دبیری جشنواره فیلم فجر زیر نظر رئیسی منصوب شد.
fararu به نقل از همه در یک