کدام هنرمندان به پای صندوقهای رای رفتند؟
۱ دقیقه خوانده شدهرای گیری توسط اهالی فرهنگ، هنر و اصحاب رسانه در تالار الوحدت از ساعت 10 الی 14 برگزار شد.
به گزارش ایسنا، با تهیه و نصب صندوق ویژه اصحاب فرهنگ، هنر و اصحاب رسانه، رای گیری از ساعت ده صبح در تالار وحدت تهران آغاز شد و تا ساعت دو بعد از ظهر ادامه داشت.
در انتخابات شورای اسلامی که در اسفند 1402 هجری قمری برگزار شد، تالار وحدت میزبان اهالی فرهنگ و هنر بود که بسیار مورد استقبال قرار گرفت. در آن انتخابات و در فضایی که در تالار وحدت تدارک دیده شده بود، اهالی فرهنگ و هنر و رسانه علاوه بر رای دادن نشستند و چند ساعتی با هم صحبت کردند.
نموداری از تالار وحدت را بخوانید:
دقیقا ساعت ده صبح، رای گیری در تالار الوحده و با حضور برخی از هنرمندان کمتر شناخته شده آغاز شد. مدیرعامل صندوق امانی حنار نیز از اولین کسانی بود که به تالار وحدت آمد و رای خود را به صندوق انداخت.
در دقایق ابتدایی رای گیری حضور مدیران بیشتر از هنرمندان به چشم می خورد. محمد الیاری، مدیرعامل بنیاد رودکی و عبدالحسین خسروبنا، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی از جمله مدیران حاضر در تالار وحدت هستند.
– محسن افشانی (بازیگر) و قاسم افشار (خواننده) از اولین هنرمندانی بودند که در تالار الوحده حاضر شدند تا رای خود را به صندوق بیندازند.
– ساعت 10:15: جعفر دهقان (بازیگر)، فرشاد مهدی پور معاون تبلیغات و ارشاد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و داریوش ارجمند از جمله افرادی هستند که از دقیقه اول وارد تالار وحدت شدند.
– پس از ورود به تالار الوحدت، اکثر هنرمندان مورد استقبال محمد الیاری، مدیرعامل بنیاد رودکی قرار گرفتند. همچنین به دلیل حضور عکاسان و فیلمبرداران، بازار عکاسی و مصاحبه برای تلویزیون و سایر رسانه ها بسیار داغ است.
– ساعت 10:30: عباس عظیمی – مدیر اجرایی موسسه هنرمندان بیشکست و محمدعلی جدیدالاسلام – عکاس بیشکست در تالار وحدت حضور یافتند. سید مجید پورمحمدی، مدیرعامل صندوق امانات هنرمندان نیز دقایقی پیش به جمع هنرمندان آمد و در حال گفت و گو با هنرمندان است. ابوالفضل از دیگر هنرمندانی است که در تالار الوحده حاضر شد.
در تالار الوحده محمد خزاعی رئیس سازمان سینمایی کشور و معاون وزیر ارشاد نیز حضور داشت. ابتدا در جمع خبرنگاران حاضر شد و به آنها گفت که از قبل خود را اذیت نکنید. الخزاعی سپس نسبت به برگزاری انتخابات پرشور ابراز امیدواری کرد.
رئیس کمیسیون فیلم در جمع خبرنگاران گفت: هرکس به سرنوشت خود اهمیت می دهد در انتخابات شرکت می کند تا در تعیین سرنوشت او تاثیرگذار باشد. با این رای می توان تغییرات اساسی ایجاد کرد. از همه اهالی سینما، فرهنگ و هنر میخواهم که اگر معتقدند باید تغییراتی ایجاد شود، پای صندوقهای رای بیایند. دولت سیزدهم روندی را آغاز کرده است و امیدوارم در آینده همه این پروژه ها به سرانجام برسد.
– ساعت 10:30: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با حضور در تالار الوحده و گفت و گو با هنرمندان پیشکسوت و گاه مروری بر وضعیت معیشتی آنها. محمد خزایی وزیر آموزش و پرورش را همراهی می کند.
11 ظهر: محمدمهدی الاسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای اولین بار در جمع خبرنگاران حاضر شد و به سوالات آنها پاسخ داد و سپس رای خود را به صندوق انداخت. محمد خزاعی نیز پس از او رای خود را به صندوق انداخت.
الاسماعیلی به خبرنگاران گفت: مردم در این انتخابات بلوغ سیاسی بالایی از خود نشان می دهند. در یک هفته انتخابات سراسری بزرگ با مشارکت مردم برگزار می شود و ما در هیچ جای دنیا آرامش، امنیت و آزادی ابراز نظر در این سطح نداریم. انتخابات برای مردم است و تصمیم گیرنده مردم هستند و انشاءالله مردم چه تصمیمی بگیرند و اکثریت پشت هر نامزدی باشد، همه ما موظفیم به فردی که مردم ایران انتخاب کرده اند کمک کنیم.
پس از آن، محمدمهدی اسماعیلی در صف طولانی رای گیری در تالار الوحده ایستاد تا رای خود را به صندوق بیندازد.
وی در جریان رای گیری گفت: انشالله در این آزمون نیز جمهوری اسلامی به نظام مقدس ما افتخار خواهد کرد.
وی افزود: رئیس جمهور منتخب رئیس جمهور همه مردم ایران است و برای موفقیت او همه موظفیم به او کمک کنیم. امیدواریم در صورت قرار گرفتن هر دوی این افراد در جایگاه ریاست جمهوری، کارهای بزرگی که در کشور به خصوص در این سه سال که توسط رئیس جمهور شهیدمان ساخته شده است، این راه را با قوت ادامه دهد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پس از رای گیری، پشت میکروفن رفت و رقابت تنگاتنگ در انتخابات ایران را نشانه بلوغ سیاسی جمهوری اسلامی دانست و گفت: در کمتر از 8 روز عزیزم، مردم. در دو مرحله مهم از انتخابات ریاست جمهوری حضور یافته اند. آنچه بیش از همه می درخشد حضور پررنگ، آرامش، امنیت و آزادی بسیار بالا در ابراز عقیده، تشکیل جلسات، ابراز احساسات و همه فضایل مورد نظر در برگزاری انتخابات است، همه در یک مکان در انتخابات ما. دولت تمام تلاش خود را کرد تا راه را برای دوره انتقالی آماده کند.
وی تاکید کرد: همه تلاش کردند تا فضای انتخابات به شکل مثبت پیش برود و همه در فضایی باز، آرام و محترمانه رئیس جمهور خود را انتخاب کردند. کشاندن انتخابات به دور دوم حاکی از رقابت شدید و در عین حال در سطح اصول، نشان دهنده بلوغ سیاسی جمهوری اسلامی است. امروز شاهد حضور اهالی فرهنگ و هنر و اصحاب رسانه در کنار اهالی تالار الوحده برای رای گیری هستیم و از حضور همه هنرمندان و اصحاب رسانه و اهالی فرهنگ تشکر می کنم.
اسماعیلی افزود: مردم ایران تجربه موفقی در پیش دارند. آنها این کارنامه را دیدند و تسلیم حاکمیت شدند و امروز در سال 1403 بسیاری از مشکلات به فرصت های جدیدی برای جمهوری اسلامی تبدیل شده است. امیدوارم در ساعات باقی مانده از رای گیری این آرامش در کشور ادامه داشته باشد و رئیس جمهور منتخب بتواند با پشتوانه صداهای بلند راه روشن دولت آیت الله رئیسی را ادامه دهد.
11:00: صف طولانی در تالار وحدت تهران تشکیل شد. علی رضا قزوه (شاعر) و امیرحسین سامی (مدیرکل دفتر موسیقی) از جمله افراد جدیدی هستند که در تالار وحدت حضور خواهند داشت. در میان حاضران چهره های پیشکسوت بسیاری در عرصه های مختلف حضور داشتند.
– دقایقی پیش تیم های مختلف هنری با همکاری وزارت ارشاد برنامه را در پشت بام تالار الوحده ارائه کردند.
اجرای تصانیف موسیقی و اجرای هنرمندان نقش از جمله برنامه هایی است که در تالار الوحده تدارک دیده شده است. البته این را هم باید گفت که بیشتر هنرمندان ترجیح می دهند از فرصت گفتگو با مدیران استفاده کنند و گروه های چند نفری نیز برای خوشامدگویی به هنرمندان تشکیل می شود.
نقاشان تصاویری با موضوع انتخابات، شهید حاج قاسم سلیمانی و دیگران را برای طراحی انتخاب کردند.
هنرمندان موسیقی نیز به اجرای زنده پرداختند و اجراهایشان به موسیقی آذربایجان و مناطق دیگر اختصاص داشت.
محمد خراسانی زاده، مدیرکل هنرهای تجسمی وزارت ارشاد درباره اجرای زنده هنرمندان تجسمی در تالار وحدت گفت: علاوه بر حضور هنرمندان برجسته هنرهای تجسمی برای رای دادن به تالار وحدت، ایجاد آثار تجسمی نیز هست. . در زمینه طراحی، خوشنویسی، خوشنویسی و تصویرسازی فعال هستند و کارهای خود را در حضور مردم و هنرمندان اجرا می کنند که طبیعتا جذابیت بیشتری دارد.
– ساعت 11:30: به گزارش دوربین های حاضر، جمعیت زیادی از اهالی فرهنگ، هنر و رسانه در تالار الوحده تجمع کردند. خبرنگاران، عکاسان و فیلمبرداران زیادی نیز برای ثبت حضور هنرمندان در این مکان حضور دارند.
– ساعت 12 ظهر: پس از سخنان وزیر ارشاد، خبرنگاران اطراف اصغر سمسارزاده (بازیگر) جمع شدند و او نیز رای خود را به صندوق انداخت. او پس از شرکت در انتخابات به خبرنگاران گفت که به ایران رای دادم. عزیزی کیانوش جارمی (بازیگر) نیز او را همراهی می کرد.
– همایون رحیمیان رهبر ارکستر ملی ایران پیش از رای گیری در تالار وحدت در جمع خبرنگاران گفت: رای دادن وظیفه همه است. ما سیاستمدار نیستیم و کارمان هنر است، اما میخواهیم هر کسی که انتخاب میشود بیشتر به فرهنگ و هنر اهمیت دهد و این برای من مهمتر است.
– پس از گذشت دو ساعت از حضور اهالی فرهنگ، هنر و رسانه در تالار وحدت، مشارکت افزایش یافت و فضای تالار وحدت نسبتا شلوغ شد. محمد گلرز (خواننده)، جهانگیر الماسی (بازیگر)، انسیه شاه حسینی (کارگردان)، احمد معظمی (کارگردان) نیز به جمع هنرمندان حاضر در تالار وحدت و رای دادن به دور دوم انتخابات ریاست جمهوری اضافه شدند.
– 12:20: حضور جمال شورجه با ویلچر علاقه عکاسان و فیلمبرداران را برانگیخت. شورجی در سال های اخیر از بیماری رنج می برد و به ندرت در محافل مختلف سینمایی ظاهر می شد. احمد میرعلایی (تهیه کننده)، محمود جابرلو (منتقد) و ابوالقاسم طالبی (کارگردان) در کنار او حضور دارند.
جمال شورجه در گفت وگویی درباره حضورش برای شرکت در انتخابات گفت: این روز، روز امتحان بزرگی است که خداوند رحمان و رحیم از ما می گیرد. امیدوارم مردم ما از این امتحان سربلند بیرون بیایند تا آنچه خدا می خواهد محقق شود.
سپس این آیه را تلاوت کرد: آنچه من می خواهم نمی شود و آنچه خدا بخواهد می شود
شورجا درباره وضعیت درمانی خود نیز به ایسنا گفت: کم کم رو به بهبودی هستم و این روزها مشغول درمان بعد از عوارض سکته هستم. برای درمان به فیزیوتراپی و مراکز مختلف از جمله توانبخشی مراجعه می کنم.
– ساعت 12:30: بشیر بزار هنرمند و روزنامه نگار مستقل ایرانی که به اتهام حمایت اینترنتی از مردم فلسطین به طور غیرقانونی در فرانسه بازداشت شده بود در تالار وحدت حضور یافت. وی در بدو ورود مورد استقبال رسانه ها قرار گرفت. محسن افشانی یکی از اولین کسانی بود که معصومانه به استقبال او رفت و با او سلفی گرفت که دوربین های حاضر از آن غافل نشدند.
بیزار در جمع خبرنگاران گفت: دنیای امروز دنیای رسانه و هنر است. تمام دنیا و سیاستمداران از طریق هنر و رسانه اهداف خود را پیش می برند. تا جایی که هنرمندان ما بتوانند حقایق، حقایق و آزادی های ایران را به جهانیان عرضه کنند، جهشی بزرگ خواهیم داشت. وظیفه اصلی هنرمند این است که کشورش را آنگونه که هست معرفی کند. حضور هنرمندان در انتخابات امروز ارزش زیادی دارد.
– ساعت 13: بشیر بیزار پس از رای دادن با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دیدار کرد. در این نشست یاسر احمدوند معاون فرهنگی، امیرحسین سامی، مهدی السماوی، ابوالقاسم طالبی و محمد الیاری حضور داشتند.
حسین کشتکار قطعه «مانم سرگشت هیرانتی دوست» را در محوطه سرپوشیده تالار وحدت با حضور وزیر ارشاد و جمعی از هنرمندان ارائه کرد که با استقبال خوبی مواجه شد.
از دیگر هنرمندان حاضر در تالار الوحده میتوان به فرهاد بشارتی، بهمن دان، عنایت بخشی (بازیگر)، امید جهان (خواننده)، مرشد میرزاعلی (نوازنده)، اسدالله طبیب مانیش (هنرمند سنگتراشی زینتی)، امیرعلی جوادیان و علی ردا اشاره کرد. عابدی (عکاس)، قربانعلی رئیسی (خطاط)، حسین نوستر (بازیگر)، محمدحسین عطرشیان (خطاط)، غلامحسین نوری (نقاش و مستندساز)، مهدی طوسی، رضا برینگیس (نقاش)، مصطفی محدثی خراسانی (شاعر) . هادی منتظری (نوازنده)، محسن علی اکبری (تهیه کننده)، هوشنگ توکلی (بازیگر)، آذر هاشمی (نوازنده)، اسماعیل آذر (شاعر)، تاجبخش فانیان، احمد نجفی (بازیگر)، امیرحسین شریفی (تهیه کننده)، عبد جبار کاکایی (شاعر)، بهاری رهنما (بازیگر)، محسن مومنی شریف (نویسنده) و … اشار.
fararu به نقل از همه در یک