خورش بامیه ترکیهای، غذای بدون گوشت و لذیذ
۱ دقیقه خوانده شدههمه در یک خورش ها یکی از غذاهای اصیل و پایه ثابت سفره ناهارخوری ایرانی به حساب می آیند که تنوع بسیار بالا از ویژگی های آن می باشد. در شهرهای مختلف ایران خورش به روش ها و سبک های مختلفی طبخ می شود. خورش ها معمولا با مرغ یا گوشت تهیه می شوند و به همین دلیل حاوی مقدار زیادی پروتئین هستند. خورش بامیه یک خورش خوشمزه و معروف ایرانی است. اصل این غذا به جنوب کشور برمی گردد. اما بامیه به دلیل طعم عالی و خواص فراوانی که دارد تقریباً در تمام نقاط کشور طبخ می شود. مواد لازم برای تهیه این سوپ خوشمزه و لذیذ شامل بامیه، پیاز، گوشت، رب گوجه فرنگی، زعفران و گاهی کدو می باشد. معمولا خورش بامیه را با گوشت می پزند اما خورش بامیه ترکی روشی برای پخت این خورش بدون گوشت است. خورش بامیه ترکی به دلیل وجود نخود در ترکیباتش حاوی مقدار کافی پروتئین است و به همین دلیل از گوشت در پخت آن استفاده نمی کنند. این سوپ خوشمزه و مقوی که در مدت زمان کوتاهی تهیه می شود، انتخاب مناسبی برای گیاهخواران و افرادی است که گوشت نمی خورند. اگر می خواهید با ما در خانه یک خورش بامیه ترکی خوشمزه و مقوی تهیه کنید، در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.
عناصر
بامیه: 1 فنجان
نخود پخته: 1 پیمانه
رب گوجه فرنگی بدون پوست: 1 فنجان
پیاز: 1 عدد
سیر: 2 حبه
رب گوجه فرنگی: 1 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
روغن: به مقدار لازم
آب جوش: 1 فنجان
نحوه تهیه
برای تهیه این غذای لذیذ ابتدا کمی روغن در ماهیتابه بریزید و بامیه ها را به مدت 2 الی 3 دقیقه در روغن تفت دهید و سپس بامیه ها را از روغن خارج کرده و کنار بگذارید. پیازها را پوست گرفته و خرد کنید و در همان ماهیتابه بریزید و در روغن تفت دهید تا پیازها سبک و طلایی شوند. حالا سیر رنده شده را به همراه نمک و فلفل و زردچوبه به پیاز داغ اضافه کنید و 30 ثانیه تفت دهید سپس رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و با پیاز داغ به مدت 1 دقیقه تفت دهید. در مرحله بعد رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و 2 دقیقه با مواد تفت دهید و در آخر بامیه سرخ شده و نخود پخته شده را اضافه کنید. آب جوش را داخل تابه بریزید و درب آن را ببندید. حرارت اجاق گاز را کم کنید و اجازه دهید سوپ حدود 30 دقیقه بپزد. زمانی که خورش در روغن پخته شد، می توانید آن را با نوشیدنی زعفرانی سرو کنید
نکاتی در مورد بامیه
خورش بامیه به دلیل داشتن بامیه سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان ها برای پاکسازی بدن و دفع سموم از آن، پیشگیری از پوکی استخوان، تقویت سیستم ایمنی بدن و پوست سالم بسیار مفید است. بامیه حاوی مقادیر زیادی فیبر است که باعث می شود افراد پس از خوردن آن احساس سیری کنند. علاوه بر این بامیه می تواند اشتها را کاهش داده و از پرخوری جلوگیری کند و در نتیجه به کاهش وزن کمک می کند. هنگام خرید بامیه برای اینکه بامیه قوام بهتری در آش داشته باشد، باید بامیه کوچکتر و جوانتر را انتخاب کرد. رنگ بامیه باید کاملا سبز باشد و فاقد لکه های قهوه ای و سیاه باشد.
چیکار کنیم خورش بامیه چسبناک نشه؟
1- از خرید بامیه هایی که کبودی دارند خودداری کنید. اگر در این سوپ فقط یک بامیه باشد، آش میچسبد.
۲- هنگام تمیز کردن بامیه از انتهای آن دست نزنید. باید حدود نیم سانتی متر باقی بماند وگرنه سوپ می چسبد.
3- یکی از روش های تهیه بامیه خیساندن آن در آب سرد به مدت حدود 20 دقیقه است. توجه داشته باشید که آب باید کاملا سرد باشد. در غیر این صورت چسبناک خواهد بود.
4- اگر بامیه در غذا زیاد پخته شود حالت چسبندگی پیدا می کند. بنابراین بامیه را باید در 20 دقیقه آخر پخت به آش اضافه کرد. شاید از خود بپرسید که چگونه می توان بامیه را در 20 دقیقه پخت؟
برای اینکه بامیه ها خوب بپزند و نرم شوند و در عین حال مدت زیادی در خورش نپزند باید قبل از افزودن به خورش در مقدار زیادی روغن سرخ شوند. برای این منظور به نسبت اندازه بامیه در یک سوم قابلمه روغن بریزید. سپس بامیه ها را کم کم در روغن تفت دهید. بعد از پختن آنها را در صافی قرار دهید تا روغن اضافی آنها گرفته شود. در حین تفت دادن بامیه مراقب باشید آسیبی به آن وارد نشود. اگر می خواهید بامیه را فریز کنید حتما در روغن جامد سرخ کنید.
fararu به نقل از همه در یک