دولت پزشکیان چگونه دولتی خواهد بود؟
۱ دقیقه خوانده شدهبعدی-“دولت آقای پزشکیان قرار است یک دولت کاملا تخصصی باشد، اما برای تشکیل چنین دولتی، مجلس باید تا جایی که امکان دارد همکاری کند تا افرادی که بتوانند عملکرد مناسبی داشته باشند، به دست آید.
همه در یک در گفت و گو با عبدالله رمضان زاده، فعال سیاسی اصلاح طلب و سخنگوی دولت دوم اصلاحات این موضوعات مورد بحث قرار گرفت:
همه در یک: دولت پزشکی چگونه خواهد بود؟ اگر دولت او واقعاً یک دولت اجماع ملی است، چنین دولتی چه نقاط ضعف و قوتی دارد؟
رمضان زاده: آقای مزیکیان هرگز از عبارت اجماع ملی برای توصیف دولت آینده خود استفاده نکرد. این عبارت از سوی برخی رسانه ها و برخی افراد به آقای مازیکیان نسبت داده شد به طوری که آنها برداشت خود را از این گفته داشتند. آقای پزشکیان گفتند باید تلاش کنیم در کشور به اجماع برسیم. این سخنان آقای پزشکیان لزوماً به معنای حضور همه احزاب و گروه ها در دولت چهاردهم نیست، بلکه وی کمک گرفتن از افراد توانمند و شایسته را ضروری می داند. به نظرات این افراد شایسته و توانمند حتی اگر از طرف مقابل باشند می توان اعتماد کرد و همه اینها به معنای همکاری و همگامی ملی است.
همه در یک: با توجه به توضیحاتی که ارائه کردید، دولت آقای مزیکیان قرار است چگونه باشد؟
رمضان زاده: دولت آقای پزشکیان قرار است دولت همه خبرگان باشد، اما برای تشکیل چنین دولتی، مجلس باید تا جایی که ممکن است همکاری کند تا افرادی که بتوانند عملکرد درستی داشته باشند.
همه در یک: آقای پزشک یک سیستم اساسی را برای انتخاب افراد مشخص کرده اند و آقای ظریف نیز در مورد روند انتخاب و انتخاب افراد توضیحاتی ارائه کرده اند، به نظر شما آیا این سازوکار در نهایت منجر به تشکیل دولتی می شود که دقیقاً مطابق با آقای دکتر باشد؟ نظر پزشک؟
رمضان زاده:هیچ چیزی از نظر انسانی به 100 درصد نمی رسد و طبیعی است که آنچه در ذهن آقای مزیکیان است به طور کامل اجرا نشود اما در نهایت این آقای مزکیان به عنوان رئیس جمهور است که تصمیم نهایی را می گیرد. آنچه اکنون مهم است، ترکیب فعلی شورا و تشکیل تشکلی از همفکرانی است که با آقای مازیکیان در جبهه اصلاحات حضور دارند. در نهایت آنچه در نتیجه این اجماع ها می بینیم باید اجماع همه صاحب نظران باشد. همانطور که خود دکترها گفتند. فراموش نکنیم که آقای مدزیکیان با توجه به شرایط فعلی کشور و نیاز به توازن قوا باید حرف آخر را بزند.
همه در یک: برخی از شخصیتها و فعالان سیاسی تاکید میکنند که اطرافیان پزشکیان نباید درخواست مشارکت یا ابراز نظر بیش از حد داشته باشند چرا ما شاهد این ابراز نگرانی هستیم؟
رمضان زاده: این یک حقیقت در سیاست است که فرصت طلبان در همه جا وجود دارند. این مشکل قابل کتمان نیست. عده ای هستند که بابت فعالیت های سیاسی هیچ پولی نمی دهند، اما می خواهند عنوان و مقام را به دست آورند. طبیعتا برخی از این افراد در کادر آقای پزشک و در گروه افرادی که به عنوان افراد شایسته معرفی می شدند حضور داشتند. این در حالی است که خانم آذر منصوری رسما اعلام کرد که جبهه اصلاحات هیچ انتظار و درخواستی از آقای مزدیکیان ندارد و فقط از ایشان حمایت می کند و دست آقای مزدیکیان برای انتخاب اعضای دولت باز است.
همه در یک: در این شرایط درصد اصلاح طلبان در دولت را چگونه ارزیابی می کنید؟
رمضان زاده: می توان حدس زد که اکثر اعضای دولت آقای بدیشیان به گرایش فکری ایشان که همان جریان اصلاح طلبی است نزدیک هستند. بعید می دانم در دولت افراد نزدیک به آقای جلیلی را ببینیم. اما در بین اصولگرایان ممکن است چهره هایی در دولت داشته باشیم.
همه در یک: آقای جلیلی اخیراً در مورد «دولت رقیب» صحبت کرده و گفته است که «دولت چه کار کند، چه دولت رقیب و چه دولت دوست، وظیفه همه ماست که پیشرفت کشور را محقق نکنیم. کم کن.” کاهش می یابد و به شدت ادامه می یابد.
رمضان زاده: از صحبت های آقای جلیلی در مورد دولت رقیب بسیار متعجب شدم. شاید. او قبلاً از اصطلاح دولت در سایه استفاده کرده بود که به معنای استفاده از منابع ملی برای سازمان هایی بود که تحت حمایت او بود. اما بحث از دولت رقیب یعنی تشکیل تشکل جدیدی که در کشور ما در چارچوب قانون احزاب تعریف نشده یا بهتر است بگوییم در هیچ جای دنیا تعریف نشده است. اصطلاح «دولت در سایه» در برخی کشورها معنی دارد، اما دولت رقیب یک اصطلاح کاملاً غیرقابل دفاع است. آیا امکان فعالیت همزمان دو دولت در یک کشور وجود دارد؟ از نظر حقوقی، دولت بخش اصلی حاکمیت است و نمیتوانیم در کشور خود دو دولت همزمان داشته باشیم.
fararu به نقل از همه در یک