واکنشها به شرکت پزشکیان در مراسم عزاداری
۱ دقیقه خوانده شدهبعدی- حضور رئیس جمهور منتخب در مراسم های مختلف عزاداری دهه اول محرم با واکنش های نامطلوب اصولگرایان همراه شد. برخی از پزشکیان رئیس جمهور منتخب را به دلیل حضور در مجالسی که در آن سخنرانان با وی اختلاف داشتند یا در اردوی رقابتی در جریان انتخابات حضور داشتند، تمجید کردند و این اقدام را مقدمه ای برای وحدت ملی دانستند، در حالی که برخی دیگر – که اکثر آنها کاربران اینترنت بودند – به دلیل خروج از او حمله کردند. وظیفه تشکیل دولت در صحنه و انتقال از مجلسی به مجلس دیگر.
به گزارش فردا مسعود بدیشیان در دهه اول محرم امسال برای اولین بار به مجلس شیخ حسین انصاریان از وعاظ معروف تهران رفت. آنچه در آن جلسه مورد توجه قرار گرفت اهدای دستمال اشک آور و تسبیح شخصی انصار به رئیس جمهور منتخب بود. در ایام سوگواری سید شاهاده (علیه السلام) به مراسم ریاست جمهوری امام خمینی (ره) و در مجالس یادبود سعید حدادیان، محمدرضا طاهری و صیدا می رفت. مجید پسران فاطمه و محمد. حسین بویانفر همچنین در مهدیه امام حسن مجتبی (علیه السلام)، تهران برزق (فتاب)، حسینیه ریحانه الحسین و امامزاده صالح تجریش شرکت کرد.
اما این تنها جشنی نبود که پزشکیان در آن حضور داشتند. پزشکیان به هیئت مستقر در حسینیه، منزل علی اکبر ولایتی (حسینیه ثارالله) واقع در تجریش و هیئت های آذربایجانی به منیریه و مراسمی در عبادآباد تهران رفتند. ویدئویی از مداحی وی به زبان آذربایجانی در حسینیه اعظم مکتب العباس (علیه السلام) عبد العباد در شبکه های اجتماعی مورد توجه قرار گرفت. رئیس جمهور منتخب نیز نماز ظهر را در خیابان جامهوری و در میان مردم اقامه کرد و روز دوازدهم محرم الحرام نیز به بازار تهران رفت. رئیس جمهور منتخب در روز عاشورا و روز دوازدهم محرم با مردم سخنرانی کرد.
روزنامه اصولگرا: رئیس جمهور صاحب خانه نیست
فرهیختگان درباره رئیس جمهور نوشت: رئیس جمهور منتخب همزمان با آغاز ماه محرم الحرام در جلسات ترحیم حضرت سیدالشهدا(ع) حضور یافت و احتمالاً واکنش های مناسب بخشی از افکار عمومی به این امر منجر شده است. -حضور برگزیدگان در مراسم تشییع جنازه تیم مشاوران ایشان به این نتیجه رسیدند که راهش همین است و پزشکیان به هفت هشت هیئت دیگر رفتند و با این تصاویر خبر جلسات هیئت دولت به ریاست جواد ظریف را شنیدم. از آنجایی که تصویر رئیس جمهور منتخب هنوز در ذهن کل جامعه شکل نگرفته و قابل اصلاح است، توجه به این نکات می تواند به دولت جدید کمک کند:
1. رفتن هیئت رئیس جمهور اقدام شایسته ای است، ولی اگر تصویر انزوای او را از بقیه مسائل ایجاد کنید، خودش می شود. عدم حضور رئیس جمهور در روند گزینش و اصل چهل و چهارم برخورد با این حادثه تاثیر مثبتی ندارد.
2- سازوکار انتخاب وزرا به گونهای ارائه میشود که در مورد مدیریت رئیسجمهور توسط طرف دیگر تردید ایجاد میشود و ارائه این تصویر به نفع رئیسجمهور منتخب نیست. علاوه بر این، اظهارات بهزاد نبوی شیبه تمایل به کسب سهم در این روند را افزایش داد.
3. آقای ظریف شب گذشته خود را در رادیو به عنوان طراح فرآیند انتخاب وزرا معرفی کرد اما در عین حال نام وزارتخانه ها را به خاطر نداشت و برخی از وزارتخانه ها مانند علوم را بعد از دهه هفتاد خود نام برد. . این روند تصویر عدم آمادگی آقای مازیکیان و تیمش برای اداره کشور را تشدید می کند.
تلاش برای کاهش تنش در کشور
سید عباس صالحی وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیر فعلی موسسه رسانه در توییتر (شبکه ایکس) نوشت: حضور رئیس جمهور منتخب در محافل مختلف عزاداری نشان داد که او می خواهد از تنش حاد بکاهد. ” در کشور و همه فعالان در خدمت حل مشکلات عمومی، این اصرار و این رویکرد یک فرصت ملی است. البته از او انتظار داریم که توجه بیشتری به جامعه بی رای داشته باشد.»
حمله شریعتمداری
حضور محمدجواد ظریف به عنوان رئیس شورای راهبری دوره انتقالی دولت چهاردهم در تلویزیون موجب انتقاد تندروها به ویژه حسین شریعتمداری شد. ظریف در تلویزیون از قصد دولت چهاردهم برای فضا دادن به اقلیت ها با تشریح سازوکار انتخاب وزرای پیشنهادی زیر نظر رئیس جمهور منتخب خبر داد. این سخنرانی که در انتخابات شوراهای دولتی نوید شایستگی می داد، چون گفته می شد صرف شیعه بودن امتیاز خاصی برای نامزدها محسوب نمی شود، با واکنش هایی مواجه شد که همچنان در فضای مجازی از سوی کاربران اینترنتی ادامه دارد. شریعتمداری در این باره نوشت:
وی افزود: عجیب ترین و سوال برانگیزترین نکته در اظهارات آقای ظریف تناقض و ناهماهنگی آشکار دیدگاه اعلامی ایشان با دیدگاه رسمی اعلام شده و صریح جناب آقای دکتر ظریف است. آقای البادشیان در هفته گذشته بیشترین حضور را در مراسم ترحیم حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام داشت و در هیئت ها و مجالس مختلف حضور یافت و بر سینه و سر آن حضرت عزاداری کرد. . اظهارات آقای ظریف علیه تشیع به صورت رسمی و مکرر اعلام شد و پزشکیان آن را یک تناقض و مخالفت آشکار دانستند. مهم ترین چیزی که در این مختصر گفته شد، سؤالی است که از رئیس جمهور محترم و منتخب مطرح می شود و آن سؤال این است: آقای دکتر! کرایه ریاست جمهوری را به آقای ظریف دادید؟! جواب قطعا منفی است ولی انشالله مثبت خواهد بود! باید متواضعانه به پزشکیان بگوییم: آقای ظریف مستأجر خوبی نیست. ریاست جمهوری را از او پس بگیرید!»
مشاور زاکانی تمسخر کرد
عبدالله گنجی، سردبیر سابق روزنامههای همشهری و جوان با انتشار عکسی از نمازگزاران در توئیتر نوشت: رئیسجمهور موهبت مداحی دارد. این زیباست! روشنفکران نباید خجالت بکشند. برای آنها اتفاق نیفتاد!» این پارادوکس عجیب گنجی با واکنش تند عباس عبدی مواجه شد.عبدی نوشت: امام حسین همیشه مورد علاقه ایرانیان حتی غیرمسلمانان بوده است، پزشکیان اینطور نان نمی خورند. او همان است که محرم و عاشورا را تبدیل به مکان سه گانه اجاره و بی حیایی و تخریب عقاید مردم کردند و تازه متوجه ماجرا شده اند.
fararu به نقل از همه در یک