پاشنه ورکشیدن و پاشنه ازجا نکندن! سیاستورزی به سبک آذری جهرمی
۱ دقیقه خوانده شدهمجله عصر ایران در مقاله ای به تحلیل سبک آذری جهرمی در سیاست پرداخته است.
در این مقاله موارد زیر بیان شده است:
1- در اولین ساعات پس از اعلام تایید صلاحیت مسعود پزشکیان برای انتخابات ریاست جمهوری، موجی از خوش بینی، اما رونق کم و البته موجی از نگرانی برای ایران به راه افتاد. محمدجواد آذری جهرمی جزو اولین نفرات میدان بود. او که به عنوان وزیر جوان به شهرت رسید، مانند صدها جوان دیگر در سراسر کشور، بدون هیچ حساب و کتابی به میدان آمد و کمپین حمایت از یگانه کاندیدای انتخاباتی و امید مردم را در رویارویی با حرکتی معدود همراهی کرد. مردم. نامزدهای اصلی و چند نامزد پوششی.
برخلاف بسیاری از افراد مسن و مستاصل که تا آخرین روزهای دور دوم، هرکدام به دلایل مختلف، تمایل چندانی برای «درگیر شدن» در انتخابات نداشتند، بدون اینکه خودنمایی کنند و با جان و دل به فعالیت های میدانی و سفرهای شهری به شهرها بپردازند. در حمایت از پزشکیان، به گفته بسیاری از تحلیلگران، شرایط ویژه این انتخابات زودهنگام را آن گونه که احزاب و ستادهای انتخاباتی علاوه بر غیر حزبی بودن و مستقل بودن، به خوبی عملکردی که در دوره های گذشته شاهد بودند، نداشتند. دکتر مدزیکیان اکثر رسانه های عمومی در دست جناح رقیب بود و نابرابری و عدم تعادل بین نامزدها و بهره مندی آنها از امکانات و منابع متعدد و… یکی از عوامل پیروزی دکتر مدزیکیان بود. . پزشکیان در دور دوم فعالیت های روشنگرانه و توضیحی در بین مردم داشتند. تا جایی که رشد چشمگیر رای پزشکیان در برخی استان ها مانند خوزستان و سیستان بلوچستان گواه این امر است.
2- در همان شنبه و در اولین روزهای پس از اعلام پیروزی پزشکیان و در موج شادی و خوشحالی مردم امید به تغییر و البته در هیاهو و ازدحام چهره هایی که کمتر به چشم می خورد. قبل از جمعه! که به دست رئیس جمهور منتخب رسید و تا امروز که بحث انتخاب نامزدهای پست های مختلف وزارتی مطرح می شود و به عنوان یک نیاز طبیعی برای این مدت، حملات و فشارهایی از سوی افراد، احزاب، گرایش ها و گروه های مختلف وجود دارد. گرایش ها، وزن ها و تغییرات متفاوتی برای ایفای نقش یا به عبارتی بدبینانه برای به دست آوردن سهم در دولت چهاردهم راه اندازی شده است. جلوه های این فضا در برخی از مطالب رسانه ای و فضای مجازی به چشم می خورد و روایتی جامع از ماجرای طولانی و مفصل این روزهاست.
اما آذری جهرمی در توئیتی از بازگشت خود به دانشگاه خبر داد و گفت که حامی «راهی که پزشکیان برای بازگرداندن زندگی به مردم ایران آغاز کرده اند» خواهد بود. نوشتههای بعدی او در مورد ضرورت تحول در شخصیتها، مدیران و دولت نشان میدهد که آنچه او میگوید یک واکنش عاطفی یا یک ژست سیاسی نیست، بلکه در اصطلاح رایج «افراط» است که ناشی از دیدگاه و شخصیتی است که از حمایت برخوردار است. .
با توجه به جایگاهی که «وزیر جوان» به ویژه در بین جوانان اقشار مختلف از آن برخوردار است و البته تأثیر زیادی که در سال های اخیر در عرصه افکار عمومی و فضای مجازی کسب کرده است و از این حیث او را یکی می دانند. از معدود سیاستمداران کشور؛ این باعث می شود پیام و رویکرد عالی باشد. او مانند بسیاری از سیاستمداران می تواند رئیس جمهور منتخب را تحت فشار قرار دهد و سهمی را طلب کند و یا حتی با ظاهر شدن متقابل و منتقد، خود را به منتقد بالقوه دولت چهاردهم تبدیل کند.
اما بررسی عملکرد وی در روزهای اخیر و پرداختن به موضوعاتی مانند علاقه به موضوع مهم و حساس اربعین یا موضوع بحث برانگیز مقررات واردات خودروهای فرسوده و یا برخی از دستورات و بخشنامه های رئیس جمهور موقت و برخی تحرکات دیگر. امور کشور در این روزهای گذار است و علاقه و دلسوزی او به «مسیر» دولت دکتر مازیکیان بیش از علاقه به سهمی در دولتش نمایان می شود. رویکردی که کمتر از سیاستمداران اصلاحطلب و اصولگرا در دورههای مختلف ایران دیدهایم و ممکن است نویدبخش سیاست متفاوت، صادقانه و شرافتمندانه جوانان باشد.
3- معمولاً کسانی که قبل از انتخاب نخست وزیر «پاشنه» بودند، بعد از انتخابات برای سهم خواهی از درب دفتر رئیس جمهور بیرون نمی روند! به نظر می رسد رویکرد آذری جهرمی همان رویکرد فعالان ستاد انتخاباتی پزشکیان باشد، هرچند تعداد آنها زیاد نیست. طبیعتاً این نگرانی را ایجاد می کند که در سر و صدا و ترافیک اطراف رئیس جمهور منتخب، این افراد نادیده گرفته شوند یا محو شوند. این افراد اغلب دلسوزتر، حرفه ای تر و شرافتمندتر هستند تا اینکه بخواهند به هر قیمتی خود را به دولت تحمیل کنند.
امیدواریم رئیس جمهور منتخب همانطور که از رفتار و سخنان خود در سال های طولانی سیاست در ایران می دانیم، در صدد تغییر وضعیت موجود، پرهیز از تکرار افراد و روش ها و تدوین برنامه ای نو باشد تا نفس تازه شود. یافت. تداوم امید و رسیدن به راه بازگشت مردم را به دولت چهاردهم تزریق کرد.
fararu به نقل از همه در یک