رکوردشکنی گرمای جهانی؛ کدام شهرها گرمترین بودند؟!
۱ دقیقه خوانده شدهبر اساس اطلاعات اولیه منتشر شده توسط سرویس تغییرات آب و هوایی کوپرنیک اتحادیه اروپا، 21 ژوئیه (یکشنبه گذشته) با میانگین دمای 17.09 درجه سانتیگراد، گرم ترین روز جهان از زمان ثبت رکورد دما بوده است.
به گزارش ایسنا، ماه گذشته همچنین گرم ترین ماه ژوئن روی زمین از زمان شروع ثبت رکوردهای جهانی در سال 1850 بود.
ژوئن 2024 نه تنها بسیار گرم بود، بلکه سیزدهمین ماه متوالی بود که در آن رکورد گرمای جهان شکسته شد.
دانشمندان مدتهاست هشدار دادهاند که تغییرات آب و هوایی ناشی از انتشار گازهای گلخانهای، که عمدتاً ناشی از سوزاندن سوختهای فسیلی است، موجهای گرما را شدیدتر و کشندهتر میکند. این دانشمندان سال هاست که می گویند دولت ها باید برای کاهش انتشار گازهای گلخانه ای اقدام جدی انجام دهند.
با این حال، در ماه های اخیر، امواج گرما در نقاط مختلف جهان افزایش یافته است و شهرهایی با دمای بالای 50 درجه سانتیگراد روزهای بیشتری را می بینند.
الجزیره در تهیه این گزارش، داده های اقلیمی 20 سال از بیش از 1200 شهر در سراسر جهان را تجزیه و تحلیل کرد.
در این تجزیه و تحلیل داده ها، این جزیره بالاترین دمای ثبت شده در بیش از 1200 شهر جهان را بین سال های 2004 تا 2023 رتبه بندی می کند.
اگر در بخشی از جهان زندگی می کنید که هرگز 50 درجه سانتیگراد (122 درجه فارنهایت) یا حتی 40 درجه سانتیگراد (104 درجه فارنهایت) را تجربه نکرده است، بدون شک درک اینکه این دما چقدر بالا است برای شما دشوار خواهد بود.
شهرهایی که دمای هوا معمولاً به 50 درجه سانتیگراد می رسد
طی 20 سال گذشته، 19 شهر از 15 کشور، حداکثر دمای 50 درجه سانتیگراد (122 درجه فارنهایت) یا بالاتر را ثبت کرده اند.
شهر بصره عراق حداقل 129 روز دمای بالای 50 درجه سانتیگراد ثبت کرد و پس از آن اهواز در ایران با 84 روز و الجهرا (الجهرا) کویت با 83 روز در رتبه های بعدی قرار دارند.
بر اساس جدول ارائه شده توسط الجزیره در مورد دمای بیش از 40 درجه سانتیگراد در این 1200 شهر، شهر جهرا در کویت با ثبت 143 روز دما از 40 تا 50 درجه و 9 روز دمای 50 یا بالاتر از 50 درجه در صدر این رتبه بندی قرار دارد. درجه سانتیگراد
در این رده بندی، شهر بصره در عراق و اهواز در ایران در رتبه های دوم و سوم قرار دارند. شهرهایی از سودان، سنگال، عربستان سعودی و الجزایر نیز در میان ده شهر اول حضور دارند.
لیست کامل این شهرها در لینک گزارش این شبکه تلویزیونی موجود است.
گرم ترین شهرها کدامند؟
این گزارش همچنین خاطرنشان می کند که طی 20 سال گذشته، بالاترین دما تنها در 5 شهر در چهار کشور خاورمیانه به ثبت رسیده است که بر اساس رتبه بندی فوق، ایران (هفت برابر)، عراق (6 برابر)، و کویت (پنج بار) و عربستان سعودی (دوبار).
این شهرها در موقعیت جغرافیایی قرار دارند که بیشترین میزان نور مستقیم خورشید را دریافت می کنند. به علاوه، همه آنها در بیابان و بسیار نزدیک به سطح دریا قرار دارند، جایی که گرما تابش می کند.
شهر اهواز با توجه به موقعیت جغرافیایی خود در 20 سال گذشته هفت بار بالاترین دمای هوا را به ثبت رسانده است که به طور مداوم از 50 درجه سانتیگراد فراتر رفته است. همچنین در بصره، عراق، دمای هوا به بالاترین حد جهانی رسید، از جمله در سال 2022، زمانی که این شهر دمای 53 درجه سانتیگراد را ثبت کرد.
fararu به نقل از همه در یک