مجله اینترنتی همه در یک

رسانه تخصصی اینترنتی همه در یک

باید تبادل آتش بین رادیکال‌ها متوقف شود

۱ دقیقه خوانده شده
باید تبادل آتش بین رادیکال‌ها متوقف شود

تبلیغات بنری


بعدی- اگرچه زمان زیادی تا شروع رسمی دولت چهاردهم باقی نمانده است، اما برخی از تحلیلگران سیاست داخلی کشور همچنان معتقدند نسبت افرادی که در دور اول و دوم انتخابات رای داده اند و رای نیاورده اند به وضوح پیام هایی را از سوی جامعه می فرستد. دولت و حاکمیت باید مراقب پیام ها باشد.

به گزارش فردا به گفته برخی تحلیلگران، نوعی شکاف بین جامعه و عناصر سیاسی در کشور وجود دارد و برای حفظ تعادل اجتماعی و بهبود عملکرد دولت چهاردهم باید راهکارهایی برای کاهش این شکاف و نزدیک کردن جامعه اندیشیده شود. به دولت در اسرع وقت

با توجه به این شرایط سوالاتی مطرح می شود که نقش دولت چهاردهم در کاهش شکاف اجتماعی و سیاسی کشور چقدر است و راه کاهش این شکاف چیست؟ ناصر ایمانی، تحلیلگر و فعال سیاسی اصولگرا در گفتگو با همه در یک او به این سوالات پاسخ داد:

یه زخم کهنه

باید تبادل آتش بین رادیکال‌ها متوقف شودناصر ایمانی به همه در یک گفت: با توجه به فاصله اجتماعی که در کشور ما به وجود آمده است، اصلاً این بحث یک زخم قدیمی است که در طول سالیان گذشته ایجاد شده و عمیق‌تر شده است مردم عزیز و دولت موفقیت این دولت در کاهش این شکاف تا حدودی منوط به شناخت دقیق دلایل این شکاف اجتماعی و نتیجه گیری در مورد دلایل این شکاف اجتماعی است. چرا برخی افراد یا منتقد یا مخالف جدی شده اند، ابتدا باید دلایل این امر مشخص شود و سپس می توان برنامه ای برای کاهش این فاصله ها در بلندمدت تدوین کرد، وی افزود: قطعا دولت آقای مزیکیان می تواند در این زمینه موفق باشد. مشروط بر اینکه دلایل را مشخص کند.»

وی افزود: هیچ نهادی در جمهوری اسلامی ایران به جز دولت توانایی کاهش این شکاف ها را ندارد. اگر بخشی از نابرابری موجود به دلایل اقتصادی باشد، دولت کارآمدی که بتواند کشور را به خوبی یا تقریباً خوب اداره کند، می‌تواند مشکلات اقتصادی را کاهش دهد.، بنابراین تفاوت ها کمتر است. عوامل فرهنگی و اجتماعی زیادی پیرامون این تفاوت ها وجود دارد که اگر دولت به خوبی آنها را درک کند، می تواند شکاف را کاهش دهد، بنابراین من به آقای دکتر مزیکیان خوشبین هستم که بتوانند این شکاف را کاهش دهند.»

مشکلات اجتماعی و فرهنگی

این فعال سیاسی اصولگرا ادامه داد: بر خلاف بسیاری از کارشناسان که دلیل اصلی جدایی را اقتصادی می دانند، من معتقدم که علت اصلی این مشکل اجتماعی و فرهنگی است. من معتقدم که دلایل اجتماعی و فرهنگی در مرحله اول باعث واگرایی شد و در مرحله دوم دلایل اقتصادی. این را به راحتی می توانید از نحوه رأی دادن مردم درک کنید. اتفاقاً آن دو سه کاندیدای محترمی که وعده های اقتصادی بیشتری دادند در جلب آرای عمومی کمتر موفق بودند و در مرحله اول حذف شدند و اتفاقاً دو نفری که کمتر وعده اقتصادی داده بودند بیشترین رأی را به خود اختصاص دادند. و دکتری که در زمان انتخاب شدن به عنوان رئیس جمهور هیچ وعده اقتصادی نداد. وی افزود: بیشتر شعارهایی که آقای مدشکیان در مناظره ها و تبلیغات انتخاباتی مطرح کردند، فرهنگی و اجتماعی بود و مردم آن را پسندیدند و رای دادند.

وی افزود: زمانی که مردم به رئیس جمهور اعتماد کنند، او بخشی از این اختلافات را حل خواهد کرد. مردم و دولت و بین دولت و مردم احساس کنند که این دولت و این دولت اوست. او به حرف آنها گوش می دهد.

دلسرد کردن افراط گرایان

ایمانی ادامه داد: با توجه به نقش سایر قوا و موانع قانونی احتمالی، معتقدم هیچ گونه نگرانی نسبت به عملکرد دولت آقای مزیکیان در تقابل با مجلس وجود ندارد، زیرا دکتر مزیکیان روابط خوبی با مجلس دارد. مجلس فرزند مجلس است.» ایشان سال ها در مجلس بوده اند و نمایندگان مجلس را به خوبی می شناسند، آقای قالیباف به عنوان رئیس مجلس نیز نقش مهمی در این حوزه دارد و می تواند بین دولت و مجلس هماهنگی کند. رهنمودهای رهبری از این رویارویی نیز جلوگیری خواهد کرد، بنابراین دولت و مجلس به شرطی که تندروها اجازه این کار را بدهند، با یکدیگر مقابله نخواهند کرد. تندروهایی که من از آنها صحبت می کنم فقط متعلق به یک جناح نیستند و می توانند از جناح دیگری نیز باشند. در واقع اگر تندروها منطقه دکتر را خالی می کردند و از طرف دیگر تندروها کنترل می شدند و تندروهای دو طرف محدود می شدند، دولت می توانست بدون هیچ مانع خاصی به فعالیت خود ادامه دهد. رادیکال ها همیشه از یکدیگر تغذیه می کنند و اگر رادیکال ها در یک طیف نباشند، رادیکال های طیف مخالف هرگز تشکیل نمی شوند. بنابراین، ما باید تبادل آتش بین افراط گرایان را متوقف کنیم و نباید اجازه دهیم که افراط گرایی بر اداره کشور تأثیر بگذارد. این موضوع هم در مجلس و هم در دولت مهم است. اکنون برخی می گویند که ما در مجلس افراطی داریم، اما پاسخ من این است که ممکن است در دولت هم افراطی داشته باشیم.

تبلیغات بنری

fararu به نقل از همه در یک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *