عدس پلو درباری؛ خوشمزهترین عدس پلویی که تابهحال خوردهاید!
۱ دقیقه خوانده شدههمه در یک پلو مخلوط واقعا بی نظیر است. کمتر کسی است که پلو پلو، عدس پلو، حبوبات، پلو شیرین و … دوست نداشته باشد. علاوه بر خوشمزه بودن، پلو مخلوط نیز بسیار پرکاربرد است و تقریباً با هر موادی که در دست دارید، می توانید خلاقیت به خرج دهید و یک پلو مخلوط خوشمزه درست کنید. عدس پلو یکی از اصیل ترین و محبوب ترین غذاهای ایرانی است که از گذشته تا به امروز جایگاه ویژه ای در آشپزی ایرانی دارد. عدس پلو با گوشت چرخ کرده، استیک، مرغ، کشمش و خرما تهیه می شود که هر کدام در نوع خود خوشمزه و خاص هستند. عدس پلو دربری یکی از عدس پلوهای طبخ است که با مخلوط پلو و عدس با کوفته کلخولی و کشمش و گردو درست می شود، بسیار جشن و لذیذ است. اگر می خواهید یک عدس پلو خوشمزه و متمایز در خانه تهیه کنید، در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.
عناصر
عدس: 100 گرم
برنج: ۲ پیمانه
گوشت چرخ کرده: 300 گرم
زعفران غلیظ خیسانده شده: مقدار لازم
پیاز: ۲ عدد
کشمش پیلوی: 1 فنجان
مغز گردو: نصف پیمانه
نمک، زردچوبه، فلفل سیاه و پودر سیر: به میزان لازم
روغن: به مقدار لازم
نحوه تهیه
برای تهیه یک عدس پلو خوشمزه ابتدا برنج را به مدت 4 ساعت در آب ولرم و کمی نمک خیس کنید سپس عدس را با آب و کمی نمک بپزید. در مرحله بعد پیاز را رنده کنید و آب پیاز اضافی را بگیرید. حالا گوشت چرخ کرده را با نمک و فلفل و زردچوبه و پودر سیر به گوشت پیاز رنده شده اضافه کنید و با دست مواد را ورز دهید و کوفته کلخولی درست کنید. کوفته ها را نیم ساعت در یخچال می گذاریم تا استراحت کنند سپس در ماهیتابه با کمی روغن تفت می دهیم.
کشمش هایی را که از نیم ساعت قبل خیس کردید آبکش کنید و با کمی روغن در تابه ای با حرارت ملایم تفت دهید سپس گردو را اضافه کنید و یک قاشق زعفران غلیظ اضافه کنید و مواد را هم بزنید و سپس اجاق گاز را خاموش کنید. . در مرحله بعد برنج را آبکش کرده و عدس پخته شده را با برنج آبکش شده مخلوط کنید. کف یک کاسه نچسب، کف کاسه مورد نظر (ترجیحاً سیب زمینی) را قرار دهید و مقداری عدس داخل کاسه بریزید. حالا مخلوط کشمش و گردو را روی برنج می ریزیم و با قاشق صاف می کنیم. مابقی عدس برنج را با زعفران غلیظ تخمیر شده مخلوط می کنیم و روی لایه کشمش و گردو می ریزیم و در آخر گلوله های کلاخلی را روی سطح برنج می گذاریم و روی آن را بخارپز می کنیم و عدس برنج را دم می کنیم. بعد از 45 دقیقه اجاق گاز را خاموش کنید و عدس پلو را در ظرف سرو برگردانید و نوش جان کنید. لطفا مراقب انگشتان خود باشید!
نکات مهم
1- برای صاف کردن برنج به این نکات توجه کنید. پس از شستن برنج، آب گرم و نمک را به آن اضافه کنید. به اندازه ای نمک اضافه کنید تا کمی شورتر از حد معمول شود. اجازه دهید برنج چند ساعت خیس بخورد. برای کیفیت بهتر، بهتر است برنج را حداقل 3 ساعت با نمک خیس کنید. اگر وقت دارید حتما برنج را از شب قبل خیس کنید.
برای صاف کردن برنج، قابلمه را دو سوم آب پر کنید و روی آتش بگذارید. به آن نمک اضافه کنید. وقتی آب جوش آمد، برنج را اضافه کنید. آبی را که به برنج اضافه کرده اید خالی کنید و برنج را در آن خیس کنید سپس برنج خیس خورده را در آب در حال جوش بریزید.
درجه حرارت برای جوشیدن برنج نباید کم باشد و شعله گاز باید متوسط به زیاد باشد. در قابلمه را نپوشانید و صبر کنید تا آب برنج بجوشد. وقتی آب دوباره به جوش آمد، برنج را چند بار در فواصل زمانی و با احتیاط هم بزنید تا دانه ها خرد شود. مراقب باشید برنج را خرد نکنید. تقریباً برنج را باید ده تا چهارده دقیقه بجوشانید. البته زمان جوشیدن برنج به نوع آن بستگی دارد. برنج زمانی که دانه های آن نرم است برای آبکشی مناسب است. اما مغزش همچنان سخت است. بعد از اینکه برنج را از آب خارج کردیم، می گذاریم تا کاملا آبکش شود. سپس روی برنج آب سرد می ریزیم تا دانه ها نپزد و همچنین نمک اضافی بین دانه های برنج گرفته شود تا برنج شور نشود. اگر می خواهید برنج طولانی تر شود، وقتی برنج شروع به جوشیدن کرد، یک فنجان آب سرد به آن اضافه کنید. این کار باعث شوکه شدن برنج و بلندتر شدن آن می شود. مراقب باشید از وسط برنج آب سرد اضافه نکنید. اما خیلی آرام برنج را در اطراف خود اضافه کنید.
2- کشمش سرشار از پتاسیم است و از پوکی استخوان جلوگیری می کند. کشمش انواع مختلفی دارد، برای تهیه کشمش پلویی مخلوط باید از کشمش قرمز برای تهیه پلوی استفاده کنید.
3- سعی کنید همیشه از زعفران غلیظ استفاده کنید. زیرا هر چه زعفران را با آب بیشتری تخمیر کنید روشن تر می شود و برای به دست آوردن رنگ دلخواه باید از زعفران بیشتری استفاده کنید. بنابراین روش تخمیر زعفران بسیار مهم است. برای تهیه زعفران ابتدا زعفران را کاملاً بدون اضافه کردن شکر آسیاب کنید. سپس به ازای یک قاشق چایخوری زعفران، دو قاشق غذاخوری آب جوش و دو تکه یخ به آن اضافه کنید. افزودن یخ به زعفران ضربه وارد می کند و رنگ بیشتری به آن می دهد. زعفران را در ظرف در بسته در یخچال نگهداری کنید و قبل از استفاده اجازه دهید در دمای اتاق ذوب شود. بعد از هر بار استفاده، بقیه زعفران را در یخچال قرار دهید. مراقب باشید زعفرانی که استفاده می کنید تقلبی نباشد. برای دانستن تقلبی یا خالص بودن زعفران. زعفران را بین انگشتان خود قرار دهید و فشار دهید. اگر روغن برنگردد؛ یعنی پاک است. زعفران تقلبی معمولا براق است.
fararu به نقل از همه در یک