مجله اینترنتی همه در یک

رسانه تخصصی اینترنتی همه در یک

مُدَربَل بادمجان، غذای تونسی لذیذ و میهج

۱ دقیقه خوانده شده

تبلیغات بنری


همه در یک امروزه غذاهای بین المللی و مدرن طرفداران زیادی دارد. برخلاف گذشته، مردم به جز غذاهای سنتی مانند خورش، پلو، آبگوشت و آش تمایلی به خوردن غذاهای دیگر نداشتند. در دنیای امروز با ظهور اینترنت و گسترش فضای مجازی، مردم با انواع غذاهای کشورهای مختلف دنیا آشنا شده اند، چرا که در برخی از رستوران ها سرو می شود. در این میان غذاهای عربی به دلیل همجواری با مرز و آمیختگی فرهنگی با ایرانیان به ذائقه ما نزدیک شده است. غذاهای عربی بسیار خوشمزه هستند و معمولاً دستور العمل های آسانی دارند. خورش بادمجان یک غذای خوشمزه و معروف تونسی است که شباهت زیادی به خورش بادمجان ما دارد و از مخلوط گوشت با پیاز، نخود، رب فلفل و بادمجان تهیه می شود. اگر می خواهید این سوپ خوشمزه تونسی را در خانه به روشی آسان تهیه کنید، در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.

مواد لازم

گوشت گوساله کم چرب: 500 گرم
نخود پخته شده در آبگوشت: 100 گرم
بادمجان متوسط: 2 عدد
رب گوجه فرنگی: 2 قاشق غذاخوری
رب فلفل یا سس تند: نصف قاشق غذاخوری
فلفل سبز: 2 عدد
سرکه سفید: 1 قاشق غذاخوری
روغن: 2 قاشق غذاخوری
آب جوش: به میزان لازم
نمک، زردچوبه، فلفل سیاه و قرمز، پودر زیره و دارچین: به میزان لازم
جعفری و نعناع خرد شده برای تزئین: 1 قاشق غذاخوری

طرز تهیه

برای تهیه این غذای خوشمزه ابتدا پیازها را پوست گرفته و خرد کنید. پیازها را با روغن در قابلمه یا ماهیتابه ای عمیق بریزید و روی اجاق بگذارید تا پیازها نرم و سبک شوند. در مرحله بعد گوشت گوساله ریز خرد شده را به پیاز داغ اضافه کنید و ۲ دقیقه تفت دهید. فلفل سیاه و قرمز و زردچوبه و پودر زیره و دارچین را روی گوشت و پیاز بریزید و تفت دهید تا ادویه ها معطر شوند سپس رب گوجه فرنگی و رب فلفل را اضافه کنید و یک دقیقه دیگر با مواد تفت دهید. حالا به کاسه نخودی که 12 ساعت خیس کرده اید آب جوش اضافه کنید.

درب قابلمه را ببندید و حرارت را کم کنید تا گوشت و نخود پخته شوند. بعد از پختن گوشت و نخود، فلفل سبز را روی مواد بچینید و سرکه و نمک را اضافه کنید. دوباره درب قابلمه را ببندید و نیم ساعت دیگر سوپ را بگذارید تا جا بیفتد. بادمجان ها را حلقه حلقه می کنیم و بعد از تلخ شدن سرخ می کنیم. در نهایت بادمجان سرخ شده را روی غذا قرار دهید و بعد از 15 دقیقه حرارت را خاموش کنید. حالا خورش مربربل خوشمزه شما آماده سرو است و می توانید آن را با برنج سرو کنید. قبل از سرو، مقداری جعفری و نعنا خرد شده روی سوپ بپاشید و نوش جان کنید.

نکات مهم
1- برای پخت این غذا می توانید به جای گوشت گوساله از گوشت بره بدون چربی استفاده کنید.

۲- رب فلفل را از این ظرف جدا نکنید. راز خوش طعم بودن مردبیل استفاده از رب فلفلی است که با دانه فلفل تهیه می شود. اگر به این رب دسترسی ندارید می توانید به جای آن از سس چیلی و مقداری سس فلفل استفاده کنید.

3- حتما قبل از پختن این غذا، نخود را 12 ساعت خیس کنید و آب نخود را چند بار عوض کنید تا تورم آن برطرف شود. همچنین می توانید نخودها را جداگانه بپزید و در اواخر پخت گوشت به قابلمه سوپ اضافه کنید.

4- هنگام خرید بادمجان سعی کنید از بادمجان درجه یک استفاده کنید. زیرا لایه دوم و سوم بادمجان معمولا پر تخم مرغ و تلخ است. همچنین هنگام خرید بادمجان دقت کنید که بادمجان های روشن، کشیده و سنگین را انتخاب کنید. مراقب باشید که بادمجان آسیب نبیند. هنگام خرید بادمجان توجه داشته باشید که هرچه پوشش بادمجان طولانی تر باشد شیرین تر است. اگر هنگام خرید بادمجان تمام این نکات را رعایت کنید، ممکن است بادمجان انتخابی شما همچنان تلخ باشد. اگر بادمجان تلخ است از روش های زیر برای از بین بردن تلخی بادمجان استفاده کنید. برای گرفتن تلخی بادمجان، پوست بادمجان را بگیرید. اما برای اینکه له نشوند، درب آن را نگذارید. آن را تمیز بشویید. سپس آن را به مدت یک ربع تا نیم ساعت در یک کاسه آب نمک، کمی شورتر از حد معمول قرار دهید. سپس آن را از آب نمک خارج کنید. با دست فشار دهید تا آب و نمک اضافی گرفته شود. دیگر نیازی به شستن بادمجان نیست، این کار تلخی بادمجان را از بین می برد و بادمجان در هنگام سرخ کردن روغن کمتری جذب می کند. روش دیگری که می توانید برای گرفتن تلخی و روغن اضافی بادمجان استفاده کنید این است که بادمجان را ۲ تا ۳ بار بعد از سرخ شدن در آب جوش بگذارید و هر بار ۱ دقیقه بگذارید بماند. سپس از آب خارج کرده و صاف کنید. دوباره آب را عوض کنید، آن را بجوشانید و این کار را انجام دهید.

تبلیغات بنری

fararu به نقل از همه در یک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *