مجله اینترنتی همه در یک

رسانه تخصصی اینترنتی همه در یک

پایان قصه‌های رهی؛ پسری که خودِ خودِ ایران بود

۱ دقیقه خوانده شده

تبلیغات بنری


سریال «سرزمین مادری» ساخته کمال تبریزی عصر دوشنبه به پایان رسید و سرانجام پس از سال ها پرونده این سریال بسته شد. مجموعه تاریخی «سرزمین مادری» وقایع مختلف سیاسی و تاریخی از دهه 1920 تا 1950 را روایت می کرد و تولید آن بسیار پر زحمت بود.

پایان داستان های رهی; پسری که پادشاه ایران بود

بر اساس مهم ترین گزارش ها، ساخت این سریال که سه فصل جلوی دوربین رفت، از سال 1386 تا 1394 به طول انجامید و توقف ساخت آن باعث شد تا فیلمبرداری پروژه تبریزی بیش از آنچه باید طول بکشد. «میهن» به دلیل سوء تفاهم با 10 سال تأخیر پخش شد، اما زمانی که پخش شد به عنوان یادآور روزهای خوب تلویزیون بود و به بازگشت ستاره ها به تلویزیون کمک کرد. بهانه ای برای پایان این سریال باید حواشی و متن این سریال را مرور می کردیم. مثلاً اگر به دیدن نیکی کریمی، شهاب حسینی، بابک حمیدیان، بتا فرحی و… در یک سریال تلویزیونی فکر می کنید، گویی میهن آمیزه ای از بزرگترین بازیگران نسل های مختلف را در کنار هم دارد و این یک تماشای این سریال بسیار زیبا و البته نادر با این سریال تا حدودی بی انصافی بود. . تکلیف تبریزی روشن است و جایگاه سیاسی کاملاً سنجیده ای دارد و تاریخ را آنطور که باید و بدون جانبداری روایت نمی کند، اما با همه این ویژگی ها، میهن فارغ از تفکری که در پس آن بود، قابل تأمل بوده و هست.

رنج تاریخی راهیان

صفحه اینستاگرام تی‌‌‌‌‌‌‌‌‌بان در این باره نوشت: برخی اظهارات تاریخی «میهن» قابل اعتراض است. گویندگی کمال تبریزی در زمان پخش سریال نیز مورد انتقاد قرار گرفت. اما نمی توان منکر جذابیت سریال و ارجاعات مفهومی آن شد.

داستان ظهور و سقوط ریحی به پایان رسید. اما هیچ کس نمی داند که آیا این شخص بالاخره آرامش پیدا کرده است یا نه. دوربین کمال تبریزی در حالی که نخل ها و آسمان آبی خوزستان را احاطه کرده بود به بیرون رفت. یکی نماد مقاومت و دیگری نماد امید. این هم در بحبوحه نبرد الرای و رزمندگان با دشمن بعثی بود.

قسمت آخر «سرزمین مادری» شعر داشت. ریحی به دنبال مادرش می‌گشت و به گفته خودش می‌خواست هویتش را بازیابد. او همچنان در آتش جدایی از فرزندش می سوخت. در همین حین کودکی پرسید که «ایران» یعنی چه و جواب گرفت: سرزمین اشراف شجاع.

نکته قابل توجه در آخرین سخنان راهه بود که تاکید کرد مردم نه سیاه هستند و نه سفیدپوست، چه مذهبی باشند، چه بافرهنگ و چه عادی. او گفت که از هر کدام چیزهایی یاد گرفته است و این نوع سریال ها به او یادآوری می کنند که ایران پویا، فوق العاده و دارای نظرات متعدد است. او در قسمت های آخر بار دیگر به «سرزمین مادری» هشدار داد و نشان داد که چگونه صاحبان قدرت و ثروت در معرض ذلت و خواری قرار می گیرند و شجاعت آنها را از مرگ و رنج باز نمی دارد. آیا شنوایی وجود دارد؟

پایان داستان های رهی; پسری که پادشاه ایران بود

از نظر نمادین، الریحی را می توان خود ایران دانست. سرزمینی که از دوست و دشمن رنج می برد و خم نمی شود. قطعا بخشی از تجربیاتمان را در آینه سریال و شخصیت رهی دیدیم: حسرت، غم، شادی، امید، تلاش و دوباره امید! «سرزمین مادری» با تمام نقاط قوت و ضعفش، اثر موفقی بود که مثل راهه رنج کشید. توقیف شد و ده سال اجازه پخش نداشت. اکنون ما با تخیل آزاد به سرنوشت مانده ایم. چه بر سر آن جوان آرمان گرا که به کثرت گرایی اعتقاد داشت، آمد؟ پیرمرد این روزها چطوری؟ مسیری را که طی کرده چگونه می بیند؟

چرا ممنوع شد؟ کی دوباره این همه بازیگر را زنده خواهیم دید؟

خراسان نیز درباره سرزمین مادری نوشت: این سریال به دلیل مسائل قومیتی و اعتراض بختیاری متوقف شد. در پایان، واسطه ها، عذرخواهی و توضیحاتی را از سریال سازان درباره هدف و محتوای سریال، انجام ممیزی ها، تغییر نام سریال و نام خانوادگی «بختیاری» به «بهدری» که هیچکدام نداشتند. تاثیری در رفع سوء تفاهم و رفع وقفه سریال در اثر گذشت 10 سال از «الوطن» و نرسیدن آن به آنتن. خراسان در ادامه به همان موضوعی که در بالا به آن اشاره کردیم و آن ترکیب عجیب بازیگران این سریال است، ادامه داد: یکی دیگر از امتیازات مهم «سرزمین مادری» انتخاب خوب بازیگران و بازی آنهاست. بازیگران تمامی شخصیت های اصلی، مکمل و مهم سریال با توجه به ویژگی های شخصیتی خود انتخاب شده اند و از این رو در نقش شخصیت های سریال حضور درخشان و باورپذیری داشتند. علی شادمان، زنده‌یاد بتا فرهی، هنگامه قاضیانی، امیر آقایی، نیکی کریمی، میترا حجار، پژمان بازغی و حسین محجوب موفق‌ترین بازیگران فصل اول و دوم هستند و در فصل سوم آرش مجیدی جایگزین شهاب است. الحسینی به درستی سلفی «شخصیت داری» را نشان داد. گلچهره سجادی در نقش زنی بی رحم و رنج کشیده شخصیتی غیرقابل پیش بینی ارائه کرد و تماشاگران نیز او را به عنوان شخصیتی مرموز و ترسناک در داستان باور کردند. لیلا زری، آشا محرابی، باروچ تجاری و مرحوم سعید راد نیز از بازیگران خوب «الوطن 3» هستند و به عنوان بازیگران جدید نقش های قبلی این مجموعه به خوبی از پس این چالش برآمدند.

پایان داستان های رهی; پسری که پادشاه ایران بود

تبلیغات بنری

fararu به نقل از همه در یک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *