این بنای تاریخی ۱۲۰۰۰ ساله قدیمیترین تقویم بشریت است!
۱ دقیقه خوانده شدهبعدی- کنده کاری های روی یک بنای تاریخی 12000 ساله در ترکیه، روزها و سال های خورشیدی را نشان می دهد که شاید قدیمی ترین تقویم خورشیدی در تمدن باستان باشد.
طبق گزارش Popular Mechanics. یک برخورد عظیم شهاب سنگ شروع این تقویم را نشان می دهد و نمادهای دیگر نشان دهنده سال، ماه و روز برای ثبت هر رویداد نجومی مهم و جزئی هستند. بر اساس مطالعه جدیدی که توسط محققان دانشگاه ادینبورگ در مجله Time and Mind انجام شد، باستان شناسان بر این باورند که نشانه های یافت شده در گوبکلی تپه در جنوب ترکیه نشان دهنده یک تقویم خورشیدی است که با روزها، فصول و سال ها نوشته شده است.
گوبکلی تپه یک مجموعه معبد مانند باستانی است که با نمادهای پیچیده حکاکی شده در جنوب ترکیه پر شده است. با تجزیه و تحلیل نمادهای حک شده بر روی ستون ها، تیم محققان دریافتند که با توجه به اینکه هر ستون شامل 365 بخش جداگانه است، هر نماد “V” شکل می تواند یک روز را نشان دهد. در میان این نمادها، زمان انقلاب تابستانی با حرف “V” مشخص شده است که توسط یک حیوان پرنده مانند احاطه شده است. این پرنده احتمالاً نمایانگر صورت فلکی انقلاب تابستانی در آن زمان است. انقلاب تابستانی روزی است در اوایل ژوئیه که خورشید در نیمکره شمالی در امتداد استوایی سرطان طلوع می کند.
این تقویم همچنین می تواند نماد “V” موجود بر روی مجسمه های خدایان در نزدیکی زمان ایجاد تقویم را توضیح دهد. این معمولاً در اطراف گردن این مجسمه ها ظاهر می شود. تمرکز این تقویم ممکن است بر تغییرات روز، شب و فصلی ناشی از برخورد شهاب سنگ باشد. کارشناسان بر این باورند که این شهاب سنگ حدود 10850 سال قبل از میلاد با زمین برخورد کرده و باعث ایجاد عصر یخبندان کوچک شده و بسیاری از گونه های جانوری را از بین برده است.
مارتین سویتمن، محقق ارشد دانشکده مهندسی دانشگاه ادینبورگ، در بیانیهای گفت: «به نظر میرسد که مردم گوبکلی تپه با دقت آسمان را تماشا کردهاند.» تأثیر این شهاب سنگ ممکن است آغازگر ظهور دین جدیدی باشد که توسط کشاورزی برای همگام شدن با آب و هوای سرد تکامل یافته است.
این گروه از محققان همچنین معتقدند که کتیبهها از چرخه ماه و خورشید پیروی میکنند و هزاران سال قدمت بیشتری نسبت به سایر یافتههای تقویمی از این نوع دارند. با ردیابی حرکت شهاب سنگ ها و زمین، این تمدن باستانی ممکن است برای اولین بار نشان داده باشد که احتمال برخورد شهاب سنگ ها با زمین زمانی که مدار زمین از مسیر شهاب سنگ عبور می کند، بیشتر است. واقعیتی که محققان در سال های اخیر با کمک دستگاه های پیشرفته کشف کرده اند.
برای حمایت از این نظریه، تیم تحقیقاتی به ستون دیگری در محل اشاره می کند که به نظر می رسد بارش شهابی 27 روزه ثور را به تصویر می کشد. این بارش شهابی ممکن است منشا برخورد شهاب سنگ های باستانی بر روی زمین و تغییرات آب و هوایی آن زمان بوده باشد. محققان بر این باورند که مجسمه های این معبد ثابت می کند که این تمدن باستانی تاریخ ها را به طور دقیق ثبت کرده است. حتی حرکت علائم زودیاک در این کتیبه ها بسته به زمان سال متفاوت است.
این تقویم باستانی هزار سال قبل از اینکه هیپارخوس، اخترشناس یونانی باستان، نوسان محور زمین را در 150 سال قبل از میلاد ثبت کند، تنظیم شده است. بنابراین، تقویم گوبکلی تپه بدون شک یکی از قدیمی ترین تقویم های خورشیدی در این سیاره است.
fararu به نقل از همه در یک