مجله اینترنتی همه در یک

رسانه تخصصی اینترنتی همه در یک

اریشته داغلاما، غذای ترکی خوشمزه و مقوی

۱ دقیقه خوانده شده

تبلیغات بنری


همه در یک غذاهای محلی در واقع میراث فرهنگی مردم هر کشور است. برخی از این غذاها با گذشت زمان، به روز شدن زندگی و آشنایی با غذاهای جدید و یا با تغییر روش های پخت کم کم فراموش می شوند. اگر به هر نقطه از ایران سفر کنید، حتما غذاهای لذیذ و بسیار محلی را می شناسید که تا به حال برخی از آنها را نخورده اید و حتی در مورد آنها نشنیده اید. این در حالی است که استان آذربایجان مانند سایر نقاط کشور دارای تنوع غذایی فراوانی است که رنگ و طعم را با هم ترکیب می کند. ارشتی دیگلما یک غذای خوشمزه و محلی آذربایجانی است که از مخلوط رشته پلو و عدس تهیه می شود و به همین دلیل بسیار مقوی و البته خوشمزه است. اگر عاشق تهیه این غذای لذیذ و متمایز در منزل هستید و از خوردن یک غذای جدید در کنار اعضای خانواده لذت می برید، تا پایان این مقاله با توضیحات ارشتی دجلمه همراه ما باشید.

مواد لازم

رشته پلو: 250 گرم
عدس: نصف فنجان
گوشت چرخ کرده: 250 گرم
کشمش بلوی: نصف پیمانه
پیاز بزرگ: 2 عدد
نمک، فلفل، زردچوبه و دارچین: به میزان لازم
زعفران غلیظ خیس شده: مقدار لازم
– کره و روغن: به مقدار لازم
سیب زمینی: 1 عدد

طرز تهیه

برای تهیه این غذای خوشمزه ابتدا عدس را با کمی آب و نمک روی اجاق گاز بپزید. یک عدد پیاز را پوست گرفته و برش می دهیم و در ماهیتابه با کمی روغن می گذاریم و روی اجاق می گذاریم تا پیاز طلایی شود. نمک، زردچوبه، فلفل و دارچین را اضافه کرده، هم بزنید، سپس عدس پخته شده و آبکش شده را روی پیاز داغ بریزید و یک دقیقه تفت دهید، سپس حرارت را خاموش کنید. در مرحله بعد یک قابلمه را تا نیمه از آب پر کنید و روی اجاق بگذارید تا بجوشد سپس رشته ها را در آب در حال جوش ریخته و هم بزنید. اجازه دهید پاستا حدود 3 دقیقه بجوشد سپس آن را آبکش کنید. ته قابلمه مورد نظرتان کمی روغن و دم کرده زعفران بریزید و برش های سیب زمینی را روی آن قرار دهید.

حالا ماکارونی آبکش شده را داخل کاسه بریزید و مخلوط عدس و پیاز داغ را به آن اضافه کنید. رشته و عدس را هم بزنید تا با هم مخلوط شوند سپس مقداری کره داغ روی مواد بریزید و بگذارید رشته ها به مدت نیم ساعت بپزند. در همین حین پیازها را پوست گرفته و خرد کنید و در ماهیتابه با کمی روغن بریزید تا پیازها نرم و طلایی شوند. سپس گوشت چرخ کرده را اضافه کنید و مقداری زردچوبه، فلفل، نمک و دارچین روی گوشت بپاشید و هم بزنید. وقتی گوشت کمی تفت خورد، کشمش پلویی را که از قبل شسته شده بود به گوشت اضافه کنید و مقداری زعفران تخمیر شده در آن بریزید. حالا مواد را هم بزنید و حرارت را کم کنید تا گوشت و کشمش پخته شود سپس اجاق را خاموش کنید. اریشتی پخته شده را در بشقاب بریزید سپس مخلوط گوشت و کشمش را روی غذا بریزید و نوش جان کنید. ته دیگ سیب زمینی را فراموش نکنید!

نکات مهم
1- اگر بخواهیم کاربرد انواع پیاز را به اختصار توضیح دهیم باید از پیاز زرد شروع کنیم که معروف ترین اعضای خانواده پیاز هستند. این پیاز بهترین انتخاب برای پخت و پز است. پیاز سفید طعم ملایم تری نسبت به پیاز زرد دارد. از نظر کاربرد تقریباً شبیه پیاز قرمز است و می توان آن را به صورت خام و یا در سالاد مصرف کرد. پیاز قرمز نسبت به پیاز سفید و زرد فیبر بیشتری دارد و به دلیل رنگ زیبایی که دارد می توان از آن برای تزیین ظرف غذا استفاده کرد. علاوه بر این، برای باربیکیو، سالاد و ساندویچ انتخاب خوبی است. پیاز قرمز به غذا طعم کافی نمی بخشد. بنابراین معمولاً برای پخت و پز استفاده نمی شوند.

2- کشمش سرشار از پتاسیم است و از پوکی استخوان جلوگیری می کند. کشمش انواع مختلفی دارد و برای تهیه دغلما ایرشتی باید از کشمش قرمز پیلو استفاده کنید.

3- سعی کنید همیشه از زعفران غلیظ استفاده کنید. زیرا هر چه زعفران را با آب بیشتری تخمیر کنید روشن تر می شود و برای به دست آوردن رنگ دلخواه باید از زعفران بیشتری استفاده کنید. بنابراین روش تخمیر زعفران بسیار مهم است. برای تهیه زعفران ابتدا زعفران را کاملاً بدون اضافه کردن شکر آسیاب کنید. سپس به ازای یک قاشق چایخوری زعفران، دو قاشق غذاخوری آب جوش و دو تکه یخ به آن اضافه کنید. افزودن یخ به زعفران ضربه وارد می کند و رنگ بیشتری به آن می دهد. زعفران را در ظرف در بسته در یخچال نگهداری کنید و قبل از استفاده اجازه دهید در دمای اتاق ذوب شود. بعد از هر بار استفاده، بقیه زعفران را در یخچال قرار دهید. مراقب باشید زعفرانی که استفاده می کنید تقلبی نباشد. برای تشخیص تقلبی یا خالص بودن زعفران. زعفران را بین انگشتان خود قرار دهید و فشار دهید. اگر روغن برنگردد؛ یعنی پاک است. زعفران تقلبی معمولا براق است.

تبلیغات بنری

fararu به نقل از همه در یک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *