چرا از صدرعاملی نمیخواهند درباره اربعین فیلم بسازد؟
۱ دقیقه خوانده شدهتهیه کننده «ناسپاس» گفت: باید از فیلمسازان با تجربه در تولید، تولید و اکران حمایت کنیم تا فیلم خوبی درباره چهلم ساخته شود. سریال «شب دهم» یکی از آثاری است که اگر نسخه سینمایی داشت موفق می شد.
به گزارش خبرگزاری ایرنا، محسن جاهد تهیه کننده سینما درباره موانع ساخت فیلم با موضوع پیاده روی اربعین گفت: بخش خصوصی اساساً تمایلی به تولید آثاری با موضوع اربعین یا سینمای مذهبی ندارد. چرا که با توجه به تجربه ای که دارد از او حمایت نشد و به همین دلیل ترجیح می دهد آثاری با این موضوعات تولید نکند.
وی ادامه داد: از طرفی عموم مردم این فرهنگ سینما رفتن و تماشای فیلم مذهبی را نداشتند. ما در جامعه مذهبی زندگی می کنیم، اما برای دیدن فیلم مذهبی تربیت نشده ایم. نمونه ای بهتر از فیلم محمد رسول الله (ص) سراغ دارید؟ او در مقایسه با هزینه تولیدش چقدر فروخت؟ ما برای مردم فرهنگ سازی نکرده ایم. ما در جامعه مذهبی زندگی می کنیم، اما برای دیدن فیلم مذهبی تربیت نشده ایم. نمونه ای بهتر از فیلم محمد رسول الله (ص) سراغ دارید؟ او در مقایسه با هزینه تولیدش چقدر فروخت؟ ما برای مردم فرهنگ سازی نکرده ایم
این تهیه کننده در پاسخ به این سوال که چه راهکاری برای بازگشت سینماگران به تولید پیشنهاد می کند، توضیح داد: باید از فیلمسازانی که در تولید، تولید و نمایشگاه مهارت دارند تا فیلم خوب ساخته شود حمایت کنیم. 10th Night یکی از سریال هایی است که اگر نسخه سینمایی داشت موفق می شد.
حمایت نهادی باید هم مالی و هم اساسی باشد
وی با بیان اینکه فیلمساز نیازی به حمایت نهاد خاصی ندارد، ادامه داد: ممکن است یک فیلم با هزینه 20 میلیارد تومانی تولید شود، اما نهادها تولید آن را 80 میلیارد تومان تخمین می زنند و 40 میلیارد را به تهیه کننده اختصاص می دهند. نرخ مشارکت 50 درصد به همین دلیل است که تهیه کننده بدون انجام کاری 20 میلیارد سود می کند و دغدغه تولید اثر و بعداً اکران فیلم با موضوعات مذهبی خاص را ندارد.
جاهد افزود: در اینجا تهیه کننده مستقل اگر پول داشته باشد ریسک می کند و سعی می کند فیلمی بسازد که به فروش برسد و هزینه تولید هم تا حدودی به او برگردد.
این تهیه کننده با اشاره به اینکه علاقه ای به تولید فیلمی در مورد اربعین وجود ندارد، گفت: چند سال است که مراسم رژه اربعین با این شکوه برگزار می شود؟ نهادهایی که هزینه تولید فیلم را پرداخت می کنند می دانند که هیچ جریان مذهبی در دنیا چنین تفکری ندارد، اما چرا تولید فیلم به این موضوع علاقه ای ندارد؟ می توان از برخی فیلمسازان مانند آقای صدر العاملی درخواست کرد که در این زمینه کار تولید کنند.
وی تاکید کرد: حمایت جنبه های زیادی دارد; یک طرفش هم اینجوریه. اگر موسسات فراخوانی برای تولید فیلمی درباره دهه چهل منتشر کنند، موفقیت بزرگی خواهد بود. سازندگان فیلم نیز بسیار مفتخرند که فیلمی در حدود چهل تولید کرده اند.
آثار تولید شده تا کنون از تیزر و تبلیغات فراتر نمی رود
تهیه کننده فیلم نسب درباره این فیلم و تجربه اکران آن توضیح داد: قرار بود فیلم نسب را به دلیل مصادف شدن با ماه رمضان در هنگام اذان نمایش دهیم. پس از نمایش فیلم گفتند: چرا مردم در فاصله بین اذان به جای مسجد به سینما می روند؟ فیلم نیز شروع به پخش کرده است و نمی توان آن را متوقف کرد. بعد از پخش فیلم «ناسپاس» عده ای گفتند: چرا در فاصله بین اذان مردم به جای مسجد به سینما می روند؟ فیلم شروع شده و نمی توان آن را متوقف کرد
جاهد با بیان اینکه بازگرداندن هزینه این فیلم ها نیازمند حمایت نهادها است، تصریح کرد: یک تهیه کننده از پیمان قاسمخانی می خواهد که فیلمنامه کمدی بنویسد و یک میلیارد برای آن هزینه کند اما چرا از او یا آقای محلوجی یا دیگران نمی خواهد که بسازند. فیلمی درباره نوشتن اربعین؟ اگرچه این عدد نیست، اما خود محصول به تنهایی قادر به پرداخت این عدد نیست و نیاز به پشتیبانی دارد.
این تهیه کننده با اشاره به آثاری که تاکنون در ایام اربعین تولید شده است، بیان کرد: در این سال ها برخی از کارگردانان یا افرادی به صورت مستقل با دوربین خود رفتند و مراسم پیاده روی اربعین را در حد توان خود ثبت کردند. این نشان می دهد که برای مردم و سینماگران انگیزه وجود دارد، زیاد است، اما از آنجایی که حمایت مالی با تولید یک فیلم یکسان نیست، کارگردانی نیز مانند آثاری است که به صورت موبایلی تولید می شوند. افکت ها، تیزرها، کلیپ ها و تبلیغات.
fararu به نقل از همه در یک