طرز تهیه کلوچه سیری، خوشمزهترین نان سیری که تابهحال خوردهاید!
۱ دقیقه خوانده شدههمه در یک فست فود امروزه در تمام دنیا جایگاه ویژه ای دارد به طوری که ذائقه بسیاری از افراد از غذاهای سنتی به غذاهای مدرن یا آنچه فست فود می گویند تغییر کرده است. ویژگی مهم فست فودها جدا از طعم لذیذشان، زمان کوتاهی است که برای تهیه آنها صرف می شود. نان سیر یک پیش غذای خوشمزه و معروف ایتالیایی است که در کنار پیتزا و سیب زمینی و انواع ساندویچ طرفداران خاص خود را دارد. این فست فود خوشمزه که ترکیبی از پنیر پیتزا و سیر تازه است به روش های مختلفی تهیه می شود. نان سیر معمولا در فست فودها به صورت خلال یا ورقه ای شبیه پیتزا تهیه می شود اما در این مطلب می خواهیم طرز تهیه بیسکویت سیر را به شما آموزش دهیم که بسیار خوشمزه است و می توانید از آن برای سینی های فینگر فود، تولد استفاده کنید. میزها و مزه ها اگر از علاقه مندان به تهیه بیسکویت های خوشمزه سیری به روشی آسان در منزل هستید، در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه خمیر
آرد سفید: ۲ پیمانه
شکر: یک و نیم قاشق غذاخوری
مخمر فوری: 1 قاشق چایخوری
روغن مایع: یک چهارم فنجان
آب: سه چهارم فنجان
بکینگ پودر: 1 قاشق چایخوری
نمک: نصف قاشق چایخوری
مواد میانی بیسکویت
پنیر لبنه: 200 گرم
پنیر پیتزا: 200 گرم
– سیر: 3 حبه
روغن زیتون: 2 قاشق غذاخوری
جعفری خرد شده: 1 قاشق غذاخوری
– کنجد برای تزئین: به مقدار لازم
طرز تهیه
برای تهیه این بیسکویت سیری خوشمزه، ابتدا آرد را در ظرف مناسبی بریزید، سپس وسط آرد را سوراخ کنید و بیکینگ پودر، بکینگ پودر، نمک، شکر، روغن مایع و آب را داخل سوراخ بریزید. ابتدا این مواد را با قاشق در وسط آرد هم بزنید تا با هم مخلوط شوند سپس کل آرد را با این مواد مخلوط کنید. پس از کمی هم زدن با قاشق باید شروع به ورز دادن کنید و خمیر را با دست به مدت 15 دقیقه ورز دهید تا به دست نچسبد. اگر بعد از ورز دادن خمیر همچنان به دست می چسبد، کمی آرد اضافه کنید. کف یک کاسه مناسب را با روغن چرب کنید و خمیر را داخل کاسه قرار دهید و روی کاسه را سلفون بپوشانید. خمیر را به مدت یک ساعت و نیم در محیط آشپزخانه قرار دهید تا استراحت کند.
برای تهیه مواد میانی، پنیر لبنه را در ظرفی بریزید و سیر رنده شده، روغن زیتون و جعفری خرد شده را به آن اضافه کنید و با قاشق خوب مخلوط کنید و کنار بگذارید. پس از استراحت خمیر آن را از ظرف خارج کرده و از آن گلوله های 30 گرمی درست کنید. گلوله ها را ابتدا در یک کاسه آب فرو کنید سپس آنها را در ظرف کنجد بپیچید سپس در سینی فری که روی آن کاغذ روغنی گذاشته ایم قرار دهید و فاصله کمی از یکدیگر بگذارید. حالا با چرخ گوشت یا ته فنجان توپ ها را فشار دهید تا گود شوند. یک قاشق غذاخوری از مواد پنیری که آماده کردید را داخل سوراخ خمیر بریزید و روی مواد پنیر پیتزا بپاشید. حالا سینی فر را به مدت 20 تا 25 دقیقه در فری که از قبل با دمای 170 درجه سانتیگراد گرم کرده اید قرار دهید تا بیسکویت ها پخته و طلایی شوند. در این مرحله بیسکویت سیری خوشمزه شما آماده سرو است و می توانید با هر نوع سسی که دوست دارید میل کنید.
نکات مهم
1- خمیر مایه یا مخمر یکی از انواع مخمرهایی است که در پخت نان، پیراشکی، پیتزا و … استفاده می شود. استفاده از پودر مخمر در خمیر باعث تولید گاز کربنیک و مواد آلی می شود و در نتیجه باعث افزایش حجم خمیر شده و طعم خوبی به آن می دهد و نان و شیرینی ها را پوک و پوک می کند. می توانید پودر مخمر را در خانه در محیطی که خیلی گرم نیست نگهداری کنید. پس از باز کردن بسته مایه، حتما آن را در فریزر نگهداری کنید. مخمر پس از چند ماه کیفیت اولیه خود را از دست می دهد. بنابراین بهتر است به همان اندازه که استفاده می کنید خرید کنید.
2- یکی از نکات مهم در مورد آرد این است که کیفیت آرد موجود در بازار متفاوت است. به همین دلیل بسته به کیفیت آرد ممکن است مقدار آن کمتر یا بیشتر از مقدار ذکر شده در دستور پخت باشد. پس هنگام اضافه کردن آرد به این نکته توجه کنید. اگر دیدید که مواد شما جامد شده و هنوز مقداری آرد باقی مانده است. یعنی آردی که اضافه کردید کافیه و بقیه رو اضافه نکنید. اگر مقدار آرد را طبق دستور اضافه کردید و دیدید که خمیر هنوز به دست شما می چسبد. یعنی باید آرد بیشتری به آن اضافه کنید. بنابراین، شما همیشه به مقدار آرد ذکر شده در دستور تهیه می کنید. اما این مقدار بسته به کیفیت و نوع آرد ممکن است کم یا زیاد شود.
3- سعی کنید در آشپزی از روغن زیتون مرغوب استفاده کنید. روغن زیتون به دلیل ارزش غذایی بالا، جایگاه ویژه ای در رژیم غذایی بسیاری از افراد دارد. اما به دلیل قیمت بالای روغن زیتون خالص، معمولاً هنگام بازاریابی آن را با روغن های معمولی مخلوط می کنند. در نتیجه کیفیت آن کاهش می یابد. بنابراین، کسانی که به دنبال خرید روغن زیتون هستند، اغلب به این فکر می کنند که چگونه روغن زیتون معتبر را تشخیص دهند.
البته تشخیص خلوص روغن زیتون کار آسانی نیست. اما کارشناسان سه روش برای تشخیص روغن زیتون به شرح زیر ارائه کردند:
– برای انتخاب روغن مرغوب، بهتر است ابتدا آن را بو کنید. روغن زیتون خوب بسته به نوع زیتون یا زمان برداشت آن باید بوی زیتون، سیب یا علف تازه داشته باشد. بنابراین اگر بوی فلز به مشام می رسد، می دانید که روغن بی کیفیت یا خراب است.
راه دوم برای تشخیص روغن زیتون اصل، چشیدن آن است. اگر یک قاشق غذاخوری روغن زیتون را در دهان خود قرار دهید و آن را در دهان بچرخانید و با استنشاق هوا آن را ببلعید، پس از چند لحظه باید تلخی و ادویه قوی را در گلوی خود احساس کنید. تا گلویت بسوزد در برخی موارد افراد به دلیل تندی بیش از حد روغن سرفه می کنند. تنها بعد از یک دقیقه تلخی و ادویه آن از بین می رود و خوشمزه می شود. علاوه بر این، فرد پس از خوردن این روغن وجود چربی را در دهان خود احساس نمی کند. با خوردن روغن زیتون اصل در ابتدای زبان احساس شیرینی و در پایان تلخی و سوزش خواهید داشت.
راه بعدی تشخیص روغن زیتون رنگ اصلی آن است. رنگ روغن زیتون باید زرد مایل به سبز باشد. البته رنگ روغن زیتون ملاک خوبی برای تعیین کیفیت روغن نیست. چون به راحتی می توان او را فریب داد.