جزئیاتی از گزارش محرمانه آژانس درباره ایران؛ «تهران ذخایر اورانیوم خود را افزایش داده است»
۱ دقیقه خوانده شدهآژانس بین المللی انرژی اتمی در آخرین گزارش محرمانه خود مدعی شده است که ایران ذخایر اورانیوم خود را افزایش داده است.
به گزارش عصر ایران، در این گزارش آمده است که ایران تا 26 مرداد دارای 164.7 کیلوگرم اورانیوم غنی شده تا 60 درصد است.
بر اساس گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی، ایران ذخایر اورانیوم غنی شده خود را در مقایسه با گزارش قبلی این سازمان در ماه می 22.6 کیلوگرم افزایش داده است.
در این گزارش که برخی رسانه های غربی از جمله آسوشیتدپرس می گویند آن را دیده اند، ادعا شده است که هیچ پیشرفتی در حفاظت از تحقیقات مربوط به ایران حاصل نشده است.
روزنامه وال استریت ژورنال به نقل از رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی نوشت: «دیدار من با رئیسجمهور ماجیکیان با سفر زودهنگام به ایران و ایجاد گفتگوهای سازنده و پویا به منظور دستیابی سریع به توافق همراه باشد. ” دستیابی به نتایج ملموس.
در بخشی از گزارش آژانس آمده است: «ایران اعلام کرده است که تمام مواد، فعالیتها و سایتهای هستهای مورد نیاز طبق توافق پادمانی را اعلام کرده است». این موضوع با یافته های آژانس در مورد کشف ذرات اورانیوم با منشاء انسانی در مکان های اعلام نشده در ایران مغایرت دارد.
رافائل گروسی همچنین مدعی شد که هیچ پیشرفتی در موضوع لغو انتصاب بازرسان آژانس حاصل نشده است. وی تصریح کرد: رئیس سازمان انرژی اتمی ایران طی نامهای به تاریخ 15 تیرماه به مدیرکل آژانس اطلاع داد که موضع ایران در قبال این بازرسان تغییر نکرده است.
وی در این زمینه با طارق رئوف، رئیس پیشین امنیت سیاسی و شفافیت آژانس بینالمللی انرژی اتمی گفتوگویی انجام داده است که به شرح زیر است.
رئوف مشاور سابق هسته ای هیئت کانادایی است و در حال حاضر رئیس برنامه خلع سلاح، کنترل تسلیحات و عدم اشاعه در موسسه صلح استکهلم (SIPRI) است.
رئوف در خصوص این گزارش گفت: نشست شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی از 9 تا 13 سپتامبر و کنفرانس عمومی از 16 تا 20 سپتامبر برگزار می شود.
طارق رئوف، رئیس سابق اداره امنیت سیاسی و شفافیت آژانس بین المللی انرژی اتمی
وی افزود: آژانس در گزارش مورخ 29 اوت آژانس تایید می کند که راستی آزمایی و نظارت را بر اساس برنامه جامع اقدام مشترک در واردو در 26 اوت، در نطنز در 24 اوت و در نطنز در 21 اوت انجام داده است. همچنین درست است که آزمایش و نظارت بر سانتریفیوژهای مربوط به تحقیق و توسعه در 21 اوت 2024 و ذخایر اورانیوم و سوخت در 16 اوت 2024 انجام شد.
رئیس برنامه خلع سلاح، کنترل تسلیحات و عدم اشاعه مؤسسه صلح استکهلم خاطرنشان کرد: این گزارش همچنین شامل خلاصه ای از ظرفیت غنی سازی ایران و فهرستی از تعداد آبشارهای عملیاتی شامل تعداد سانتریفیوژها در هر آبشار عملیاتی است. اولین بار .
بر اساس این گزارش و بر اساس گزارشهای تغییر ذخایر ایران، آژانس بینالمللی انرژی اتمی کل ذخایر اورانیوم غنیشده را 60 درصد شامل 164.7 کیلوگرم (افزایش 22.6 کیلوگرم نسبت به اردیبهشت) و 813.9 کیلوگرم، 20 درصد (افزایش 62.6 درصد) اعلام کرد. کیلوگرم در مقایسه با اردیبهشت). می 2024).
وی افزود: موضوع گیجکنندهای که اکنون آژانس ایجاد کرده این است که ایران متعهد به اجرای کامل توافقنامه پادمانهای NPT (INFCIRC/214) است و بنابراین موظف است تمام فعالیتهای هستهای و مواد هستهای را مشمول پادمانهای آژانس بینالمللی انرژی اتمی از جمله هرگونه گرم نظامی کند. از سلاح های هسته ای اورانیوم غنی شده
رئوف تاکید کرد: آژانس در گزارش ضمانتهای ایران هیچ اشارهای به ناتوانی خود در راستیآزمایی تأسیسات هستهای و مواد هستهای اعلامشده ایران نکرده است. از آنجایی که ایران به طور کامل برجام را در واکنش به خروج آمریکا اجرا نمی کند، به گزارش و دسترسی به تاسیسات و مواد هسته ای اعلام شده خود ادامه می دهد.
وی گفت: با این حال، ایران دسترسی به تأسیسات ساخت و مونتاژ سانتریفیوژها را که طبق توافقنامه پادمان INFCIRC/214 در زمره تأسیسات «هستهای» طبقهبندی نشدهاند، لغو کرده است.
ایران دسترسی به تاسیسات ساخت و مونتاژ سانتریفیوژها را لغو کرده است.
رئیس سابق معاونت امنیت سیاسی و شفافیت آژانس بینالمللی انرژی اتمی افزود: بیانیه آژانس در گزارش برجام (بند 34) تا حدی گیجکننده است، زیرا میگوید «آژانس تداوم دانش مربوط به تولید را از دست داده است». و موجودی سانتریفیوژها و روتورها.” از دست دادن تداوم دانش یک اصطلاح اجرای پادمان است و استفاده از آن در ارتباط با برجام نادرست است. آژانس در عوض می تواند بگوید: “آژانس دیگر تولید و موجودی دقیق و به روزی ندارد. اطلاعات…”
وی تاکید کرد: بنابراین سازمان باید ابهامات را برطرف کند و موارد پادمانی را در گزارش پادمانی و برجام را در گزارش برجام گزارش کند. و بین تعهدات برجام که فراتر از دستور INFCIRC/214 است تمایز قائل شوید.
مشاور سابق هسته ای هیات کانادایی ادامه داد: شرایط به گونه ای است که در آژانس، هیات مدیره، رسانه ها و مفسران سردرگمی حاکم است. اما ملاحظات سیاسی شرایط را پیچیده می کند و مانع از منطقی شدن این دو روایت می شود.
وی افزود: این آژانس در گزارش برنامه جامع اقدام مشترک (بند 33) اشاره کرده است که مدیرکل پیام تبریکی به رئیس سندیکای حرفه پزشکی ارسال و آمادگی خود را برای سفر به ایران و از سرگیری مذاکرات اعلام کرد. او پاسخی از رئیس جمهور دریافت کرد که موافقت خود را برای ملاقات با مدیرکل در زمان مناسب تأیید می کرد.
رئوف تصریح کرد: از اواخر سال 2023 موضوع ایران هیچ رهبری در وزارت خارجه آمریکا نداشته و رابرت مالی به حاشیه رانده شده است و امسال دولت بایدن به موضوع ایران توجهی نداشت و ترویکای اروپایی نیز به حاشیه رانده شد.
سیاست آمریکا در قبال ایران اکنون تنها در فوریه 2025 تحت ریاست جمهوری جدید ایالات متحده مشخص خواهد شد و تا آن زمان ایران، اتحادیه اروپا/E3 و آژانس باید موضوع ایران را در شورای حکام مدیریت کنند و اوضاع را بدتر نکنند.
وی در پایان گفت: ایران برای ادامه همکاری در برنامه جامع اقدام مشترک و حفظ ذخایر اورانیوم 60.20 درصدی خود باید به طور مستمر تحت نظارت و نظارت آژانس بین المللی انرژی اتمی باشد و تروئیکای اروپایی از خودداری کند. از تحریکات یا هیجانات غیر ضروری. .
در نهایت، مسئله غزه/کرانه باختری و وضعیت کل منطقه را نمی توان از موضوع هسته ای ایران جدا کرد.