جادههای خودتمیزشونده کره جنوبی؛ نوآوری برای مدیریت آلودگی خیابانها (تصاویر)
۱ دقیقه خوانده شدهویدئوهایی در رسانه های اجتماعی منتشر شده است که یک سیستم خودکار به نام روش های خود تمیز شوندگی را نشان می دهد. این جاده ها با نصب آبپاش در وسط خیابان و در محل چراغ های خیابان طراحی شده اند که به صورت خودکار کار می کنند و آب را با فشار روی سطح آسفالت جاری می کنند.
به گزارش ایمنا، جاده خود تمیز شونده یک نوآوری پیشرفته در فناوری شهری است که به طور خاص برای بهبود کیفیت هوای شهر و کاهش اثرات مضر آلودگی طراحی شده است. این ایده ابتدا در پاسخ به چالش های محیطی و تغییرات آب و هوایی مطرح شد و با پیشرفت تکنیک های مهندسی و فرمولاسیون مواد به واقعیت تبدیل شد.
سابقه این روش ها به دو دهه قبل باز می گردد، زمانی که کشورهای مختلف به ویژه اروپا و آسیا به دنبال راه حلی برای مقابله با آلودگی هوا و اثرات آن بر سلامت عمومی بودند و کره جنوبی به عنوان یکی از پیشگامان این روش ها شناخته شد. . با استفاده از این فناوری اگرچه این مفهوم اخیراً در فضای مجازی رایج شده است، اما آغاز آن به سال 2007 باز می گردد، زمانی که اولین جاده خود تمیز شونده در یکی از خیابان های سئول معرفی شد. از آن زمان، این فناوری به سایر نقاط پایتخت کره جنوبی و شهرهای مختلف مانند Daegu گسترش یافت.
روش های خود تمیز شونده کره جنوبی نمونه ای از فناوری های شهری جدید است که برای بهبود کیفیت زندگی در شهرها طراحی شده است و به ویژه بر دو هدف اصلی پاکیزگی و کاهش دما تمرکز دارد. این فناوری با نصب آب پاش هایی در وسط خیابان کار می کند که با پاشیدن آب به سطح خیابان در هنگام قرمز شدن چراغ راهنمایی عابر پیاده به طور خودکار اثر باران را شبیه سازی می کند که به کاهش گرد و غبار و آلودگی کمک می کند. به همین دلیل است که این جادهها به «جادههای پاک» شهرت دارند، زیرا آب به طور موثر آوارها و زبالهها را از سطح جاده پاک میکند.
زمانی که این سیستم برای اولین بار راه اندازی شد، فقط در خارج از ساعات اوج ترافیک فعال می شد، زیرا رانندگان از پاشیدن آب و لکه های آبی که باعث کثیف شدن خودروهایشان می شد، شکایت داشتند، اما اکنون در ساعات اوج ترافیک تابستان نیز از آن استفاده می شود و اثر خنک کننده شکایات رانندگان را تحت الشعاع قرار داده است.
در یک بعد از ظهر تابستان دمای آسفالت به بیش از 60 درجه می رسد و استفاده از این سیستم علاوه بر پاکسازی معابر، به عنوان یک سیستم خنک کننده موثر عمل می کند و به کاهش اثر جزیره گرمایی در شهر کمک می کند. به همین دلیل این روش ها به عنوان «روش های خنک کننده» نیز شناخته می شوند.
مقابله با گرمای سال های آینده
این ایده می تواند در برنامه های شهرسازی برای مقابله با چالش هایی مانند گرمای شدید گنجانده شود. به گزارش وب سایت سئول سیتی، این شهر برنامه جامع اقداماتی را برای مقابله با گرمای شدید در سال های آینده تدوین کرده است که شامل روش های خنک کننده می شود و از کامیون های نظافتی برای خنک سازی خیابان ها از جمله برنامه های کاهش دما استفاده می شود. میانگین دمای شهر کمک می کند.
به گفته کارشناسان، با فعال کردن اسپرینکلرها به مدت هفت دقیقه، دمای آسفالت 20 درجه کاهش می یابد که تأثیر مضاعفی در کاهش دمای هوای محلی دارد و به کاهش سه تا چهار درجه ای دما در اطراف جاده کمک می کند.
مقابله با گرد و غبار لاستیک
سیستم اسپری خودکار همچنین به کاهش آلودگی ناشی از گرد و غبار لاستیک و سایر آلاینده ها کمک می کند. نتایج عملی بر اساس تأثیر این آبپاش ها در خیابان های سئول در کاهش هفت تا نه درجه ای دما در تابستان و همچنین کاهش 12 میکروگرمی گرد و غبار معلق در بهار و پاییز گزارش شده است.
سیستم های اسپرینکلر تحت شرایط خاصی به طور خودکار فعال می شوند و عملکرد آنها بسته به شرایط آب و هوایی متفاوت است. در هنگام گرمای شدید، این اسپرینکلرها هر 90 دقیقه به مدت پنج دقیقه فعال می شوند تا دما را کاهش دهند، اما زمانی که هدف کاهش آلودگی گرد و غبار است، سیستم هر 120 دقیقه به مدت پنج دقیقه کار می کند.
چالش های خود تمیز کردن
در حالی که پتانسیل این سیستم های محبوب به وضوح بالا است و مزایای قابل توجهی برای شهر دارد، اما آنها بدون چالش و مشکلاتی نیستند که فراتر از شکایت اولیه رانندگان در مورد لکه های آب روی خودروهایشان است. سئول در نظر دارد در سال 2025 یک تحلیل علمی از اثربخشی این سیستم انجام دهد تا ارزیابی واقعی و ملموسی از سودمندی این سیستم های خودکار در تمیز کردن و خنک کردن مناطق شهری ارائه دهد.
برنامه سئول این است که سیستم را گسترش دهد تا جاده های بیشتری را در شهر در بر گیرد و همچنین قصد دارد این فناوری را برای استفاده در زمستان نیز اصلاح کند و با تنظیم دما و شرایط آب مصرفی با تجمع برف در جاده ها و پیاده روها مبارزه کند. . این نشان دهنده پتانسیل بالای این سیستم در بهبود شرایط آب و هوایی و محیطی در طول سال است.
با این حال، انتقاد اصلی به این سیستم مربوط به مصرف آب آن است، زیرا در بحران کمآبی امروز، مدیریت موثر آب در سیستمهای پاکسازی بیش از هر زمان دیگری اهمیت دارد، اگرچه سئول و دائگو سیستمهای جادهای خود تمیز شونده خود را با آبی که از تونلها میآید تامین میکنند. مترو به صورت طبیعی مازاد استخراج و تولید می شود.
ادغام در برنامه ریزی شهری
جاده های خود تمیز شونده بخشی از یک رویکرد جامع برای مبارزه با گرما و تغییرات آب و هوایی است. علاوه بر این سیستم ها، سئول اقداماتی مانند پناهگاه های آب و هوایی، سیستم های مه خنک کننده، درختان سایه دار و ایستگاه های خنک کننده اتوبوس را نیز در نظر گرفته است.
این تلاش ها به کاهش دما، بهبود کیفیت زندگی در شهر و نشان دادن اهمیت نوآوری در برنامه ریزی شهری برای مقابله با چالش های زیست محیطی کمک می کند. سئول امیدوار است که پس از ارزیابی و موفقیت، این سیستم ها توانایی گسترش به سایر مناطق و شهرها و کمک به مدل شهری پایدارتر و هوشمند را داشته باشند.