مجله اینترنتی همه در یک

رسانه تخصصی اینترنتی همه در یک

پلو مسما بادمجان؛ پلو مخلوط خوشمزه برای عاشقان بادمجان 

تبلیغات بنری


همه در یک پلو مخلوط در سفره ایرانیان جایگاه ویژه ای دارد. پلو پلو، کلم پلو، هویج پلو، شیرین پلو، کشمش پلو، داک پلو و… از جمله انواع پلوهای مخلوط هستند که در مهمانی ها طرفداران خاص خود را دارند. پلو مخلوطی که امروز میخواهیم با شما به اشتراک بگذاریم پلو میسما بادامجان است. این مخلوط برنج مخصوص، مخلوط خوشمزه ای از مرغ، بادمجان، زرشک، کدو تنبل و … است و طعم بی نظیری دارد که برای عاشق شدن باید یک بار آن را امتحان کنید. اگر می خواهید این بار برای اعضای خانواده خود غذای متفاوت و جدیدی تهیه کنید، در ادامه این مطلب با طرز تهیه بادمجان پلو خوشمزه همراه ما باشید.

مواد لازم

برنج: 5 پیمانه
فیله مرغ: 7 عدد
پیاز: 1 عدد
رب گوجه فرنگی: 1 قاشق غذاخوری
زرشک: نصف پیمانه
بادمجان: 5 عدد
جوره: نصف فنجان
زعفران غلیظ خیس شده: مقدار لازم
نمک، زردچوبه، فلفل و پاپریکا: به میزان لازم
روغن: به مقدار لازم

طرز تهیه

برای تهیه این پلو مخلوط خوشمزه ابتدا برنج را به مدت 4 ساعت در آب ولرم و نمک خیس کنید. بادمجان ها را به ورقه های نازک برش دهید و چند دقیقه در آب و نمک بگذارید و سپس آبکش کنید. پیاز را خرد کرده و با کمی روغن در ماهیتابه مناسب تفت دهید. بعد از اینکه پیازها نرم و سبک شدند، برش های مرغ خرد شده را اضافه کنید، زردچوبه، نمک، فلفل و پاپریکا را اضافه کنید و هم بزنید. پس از چند دقیقه تفت دادن مرغ با پیاز و ادویه جات، رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و یک دقیقه هم بزنید سپس زعفران غلیظ را روی مواد بریزید. حالا زرشک را که از قبل خیس کرده اید با چنگال به مواد بالا اضافه کنید و هم بزنید و بعد از یک دقیقه اجاق گاز را خاموش کنید. برنج را آبکش کنید و کمی درشت تر کنید. بادمجان ها را کف قابلمه مورد نظر بچینید و مقداری برنج آبکش شده روی آن بریزید. حالا مواد میانی را که آماده کردید روی برنج بریزید سپس بقیه برنج را روی مواد بریزید و سطح برنج را صاف کنید. حالا بخارپز را بگذارید و قابلمه را به مدت 45 دقیقه روی حرارت متوسط ​​قرار دهید تا برنج پخته شود. در نهایت برنج را در ظرف سرو برگردانده و بنوشید.

نکات مهم
برای آبکش کردن برنج به این نکات توجه کنید. پس از شستن برنج، آب گرم و نمک را به آن اضافه کنید. به اندازه ای نمک اضافه کنید تا کمی شورتر از حد معمول شود. اجازه دهید برنج چند ساعت خیس بخورد. برای کیفیت بهتر، بهتر است برنج را حداقل 3 ساعت با نمک خیس کنید. اگر وقت دارید حتما برنج را از شب قبل خیس کنید. برای صاف کردن برنج، قابلمه را دو سوم آب پر کنید و روی آتش بگذارید. به آن نمک اضافه کنید. وقتی آب جوش آمد، برنج را اضافه کنید. آبی را که به برنج اضافه کرده اید خالی کنید و برنج را در آن خیس کنید سپس برنج خیس خورده را در آب در حال جوش بریزید. درجه حرارت برای جوشیدن برنج نباید کم باشد و شعله گاز باید متوسط ​​به زیاد باشد. در قابلمه را نپوشانید و صبر کنید تا آب برنج بجوشد. وقتی آب دوباره به جوش آمد، برنج را چند بار با فاصله و با احتیاط هم بزنید تا دانه ها خرد شود.

مراقب باشید برنج را خرد نکنید. تقریباً برنج را باید ده تا چهارده دقیقه بجوشانید. البته زمان جوشیدن برنج به نوع آن بستگی دارد. برنج زمانی که دانه های آن نرم است برای آبکشی مناسب است. اما مغزش همچنان سخت است. پس از صاف کردن برنج، آن را بگذارید تا کاملا آبکش شود. سپس روی برنج آب سرد می ریزیم تا دانه ها نپزد و همچنین نمک اضافی بین دانه های برنج گرفته شود تا برنج شور نشود. اگر می خواهید برنج طولانی تر شود، وقتی برنج شروع به جوشیدن کرد، یک فنجان آب سرد به آن اضافه کنید. این کار باعث شوکه شدن برنج و بلندتر شدن آن می شود. مراقب باشید از وسط برنج آب سرد اضافه نکنید. اما به آرامی برنج اطراف خود را اضافه کنید.

– برای شستن زرشک باید توجه داشته باشید که زرشک را نمی توان یک بار زیر آب تمیز کرد. برای شستن زرشک ابتدا زرشک ها را تمیز کرده و در آبکش یا الک قرار دهید. الک را روی یک قابلمه یا کاسه قرار دهید و آن را زیر شیر آب بکشید. بعد از چند دقیقه اگر الک را بلند کنید می بینید که داخل کاسه پر از سنگریزه شده است. باید این کار را تا زمانی ادامه دهید که آب باقیمانده در کاسه کاملا شفاف شود.

سعی کنید همیشه از زعفران غلیظ استفاده کنید. زیرا هر چه زعفران را با آب بیشتری تخمیر کنید روشن تر می شود و برای به دست آوردن رنگ دلخواه باید از زعفران بیشتری استفاده کنید. بنابراین روش تخمیر زعفران بسیار مهم است. برای تهیه زعفران ابتدا زعفران را کاملاً بدون اضافه کردن شکر آسیاب کنید. سپس به ازای یک قاشق چایخوری زعفران، دو قاشق غذاخوری آب جوش و دو تکه یخ به آن اضافه کنید. افزودن یخ به زعفران ضربه وارد می کند و رنگ بیشتری به آن می دهد. زعفران را در ظرف در بسته در یخچال نگهداری کنید و قبل از استفاده اجازه دهید در دمای اتاق ذوب شود. بعد از هر بار استفاده، بقیه زعفران را در یخچال قرار دهید. مراقب باشید زعفرانی که استفاده می کنید تقلبی نباشد. برای دانستن تقلبی یا خالص بودن زعفران. زعفران را بین انگشتان خود قرار دهید و فشار دهید. اگر روغن برنگردد؛ یعنی پاک است. زعفران تقلبی معمولا براق است.

– هنگام خرید بادمجان سعی کنید از بادمجان درجه یک استفاده کنید. زیرا لایه دوم و سوم بادمجان معمولا پر تخم مرغ و تلخ است. همچنین هنگام خرید بادمجان دقت کنید که بادمجان های روشن، کشیده و سنگین را انتخاب کنید. مراقب باشید که بادمجان آسیب نبیند. هنگام خرید بادمجان توجه داشته باشید که هرچه درپوش بادمجان طولانی تر باشد شیرین تر است. برای تهیه این غذا می توانید به جای بادمجان معمولی از خلال بادمجان استفاده کنید.

تبلیغات بنری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *