مجله اینترنتی همه در یک

رسانه تخصصی اینترنتی همه در یک

سخنان «سیدمحمدمهدی میرباقری» چگونه جنجالی شد؟

۱ دقیقه خوانده شده

تبلیغات بنری


بعدی- آقای محمد مهدی میرباقری مبلغ دینی، نماینده مجلس خبرگان رهبری و ریاست فرهنگستان علوم اسلامی قم از سال 1379 می باشد. میرباقری چهره ای شناخته شده نیست، اما طرفداران و هواداران جدی دارد که سعی در تبلیغ دارند. او از پنجشنبه گذشته بار دیگر این نام مطرح شده است. همه چیز از یک برنامه تلویزیونی و تیتر یک روزنامه اصلاح طلب شروع شد. پس از رحلت آیت الله مصباح یزدی، محمدمهدی میرباقری به عنوان پدرخوانده و نظریه پرداز جنبش موسوم به پایداری معرفی شد.

به گزارش فردا میر باقری هفته گذشته در یکی از برنامه های شبکه یک حضور یافت و به بیان دیدگاه خود پرداخت. بخش‌هایی از این گفت‌وگوها با واکنش به وضعیت کنونی کشور و منطقه مواجه شد و در نهایت گزارشی با عنوان «چشم‌انداز جنگ» به‌عنوان تصویر روی جلد روزنامه البلاد منتشر شد. این عنوان واکنش میر باقری و تعدادی از هوادارانش را به دنبال داشت. میر باقری در پاسخ به این انتقادات، منتقدان را غربی و خود را نظریه پرداز مقاومت معرفی کرد.

در حال انجام است

بخش هایی از خطبه های آقای محمد مهدی میرباقری مورد توجه منتقدان جنبش رادیکال قرار گرفت. اول اینکه او درباره آینده ایران می گوید: «من بارها اعلام کرده ام که ما دو برنامه دیگر برای آینده ایران نداریم، یکی مدل توسعه مبتنی بر اقتصاد جهانی و نظم کنونی است پیشرفت اسلامی بر اساس نظم آینده و مداخله در نظم آینده، طرح دوم است. [طرح]اولین مورد قطعا شکست است. زیرا قبل از هر چیز، نظام فعلی در حال فروپاشی است. آینده دولت های ایالتی به شدت در حال تغییر است.»

میر باقری در بخشی دیگر از سخنان خود بیان می کند که اگر در جریان نقشه بزرگ نصف جهان کشته می شد ارزشش را داشت. تدبیر بزرگ میر باقری به این شرح است: «تدبیر خداوند متعال برای ولایت بر انسان، تدبیر بسیار بزرگی است که تا قیامت و بعد از قیامت ادامه خواهد داشت و در این طرح بزرگ اجازه تعارض داده شد، یعنی نظام. شیطان و نافرمانان و فرعونیان و مستکبران پیش از نظام انبیا پیروز شدند و درگیری بزرگ آغاز شد.» ما باید این مبارزه، شکست ها، پیروزی ها و فراز و نشیب های آن را در دل این نقشه بزرگ ببینیم. .

خلاصه آقای مهدی میرباقری می گوید جنگ بین کفار و مسلمین جریان دارد.

نظریه پردازان جنگ

روزنامه همامیهن در گزارشی مبسوط در صفحات 4 و 5 به مواضع این سخنگوی مذهبی در مورد وضعیت کنونی کشور پرداخته و نظر دو روحانی دیگر را در مورد سخنان و نظریه میر باقری جلب کرده است. بحث از اینجا شروع شد. عبدالمجید مدیخا، پژوهشگر تاریخ اسلام، درباره بخشی که میر باقری در مورد آینده ایران صحبت کرد، گفت:

«طبق سخنان پیامبر اسلام به مردم، زندگی و دنیا می نگرد، اگر برخی از قهرمانان بخواهند زندگی سختی داشته باشند، درست است در نهج البلاغه یک حکم اسرارآمیز وجود دارد. ضعیف ترین شاهزادگان، یعنی در میان بندگان به کسی که از همه ضعیف تر است احترام بگذارد. نه اینکه بر اساس معیارهای اولیای بزرگوار که خدا را دوست دارند نماز بخواند.

چنان که در توجیه این آموزه از پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله می گوید: «در واقع نزاع ایجاد می کند و قشر ضعیف جامعه را به نزاع می کشاند». اگر این اصل رعایت شود، ما در جنبش اجتماعی باید به ضعیف ترین شهروندان احترام بگذاریم و با آنها سازگار شویم. اگر این انتظار وجود داشته باشد که همه قهرمان شوند، مردم را به سمت وسوسه سوق می دهیم. یعنی نسبت به آمریکا و اسرائیل. ضعیف اگر مجبور شود دیگر نمی تواند ادامه دهد و کسانی که در کمین او هستند او را تعقیب می کنند. بنابراین آنچه از اسلام و سیره پیامبر و نهج البلاغه آموختیم، لزوم احترام به ضعیفان است.

جنجال بر سر پدرخوانده پایداری

محمدتقی فاضل معبودی، از اعضای فرهنگستان علما و مدرسین حوزه علمیه قم و استاد دانشگاه مفید، می‌گوید: «اگر بر اساس گفته‌های این آقایان زندگی کنیم، باید همیشه در مشکل باشیم این دنیا در آسایش و رفاه و آرامش و مدارا زندگی کنند این روشی که الان بعضی از مردان می خواهند با دنیا بجنگند، این روش عقلانی نیست و حضرت علی (علیه السلام) چندین بار فرمودند. نهج البلاغه که اگر دشمن از شما صلح بخواهد، شما صلح را می پذیرید و نمی جنگید، اما متأسفانه در این کشور برخی به نام ولی اسلام در این مملکت تریبون دارند، اما نمی فهمند مزایای داشتن ملیت و ندانستن دنیا

این که پول و پاسپورت ایران باطل است، زیبایی ملت ایران و اسلام نیست. ملت ایران ملتی تاریخی و متمدن و فرهیخته است و حالا عده ای می خواهند این ملت را به جنگ بکشانند و این خلاف عقل و عرف و اسلام است و ما باید در مقابل آنها بایستیم.

پاسخ میر باقری است

آیت الله میر باقری دیروز ویدئویی در واکنش به عنوان نظریه پرداز جنگ منتشر کرد که در آن می گوید: «تئوریسین جنگ» آمریکاست. برخلاف آمریکا، ما «تئوری مقاومت» داریم و غربی‌ها «نظریه تسلیم» دارند. غربی ها به دروغ به تئوری حل و فصل و تسلیم تئوری صلح می گویند! به «نظریه مقاومت» می گویند تئوری جنگ! یقیناً ما صلح طلب هستیم، اما صلح پایدار از بستر مقاومت می آید، نه از بستر تسلیم و ذلت.»

پاسخ به “نمای جنگ”

پیش از واکنش آیت الله میرباقری، تعدادی از کاربران توییتر به این موضوع واکنش نشان دادند. دلیل این واکنش ها دو چیز بود: برخی از اشاره به تیتر یک روزنامه (آرایش جنگ اسرائیل؟) انتقاد کردند. در حالی که بعداً مشخص شد که گزارش تشکیلات رزمی اسرائیل با ادعای رسانه‌های عبری مبنی بر تصمیم تل‌آویو برای پاسخ به حمله ایران مرتبط بوده است (صفحات 2-3) و آن را بالای تصویر میر باقری و عنوان «جنگ» قرار داده است. نظریه» به این گزارش مرتبط است

مناقشه بر سر نظریه پردازان جنگ

روزنامه کیهان در ستون ویژه خبری 28 مهر، گزارش حمیهین را فعالیتی مسموم توصیف کرد و نوشت: موضوع فعالیت مسموم رسانه ها، اقدامات روز پنجشنبه حمیهین است. این روزنامه سعی کرد با تیترهای گمراه کننده و تحریف سخنان آیت الله میرباقری نماینده مجلس خبرگان رهبری، وی را «ایدئولوگ جنگ» خطاب کند و او را متهم به بازی در سرزمین اسرائیل علیه تجاوزات دشمنان کند و خواستار آن شود. تسلیم شدن

رسانه های آلوده و غربی ضمن جدایی اسرائیل از آمریکا و آمریکا از اروپا مدعی شدند که اسرائیل به دنبال تله تنش و جنگ است، در حالی که اروپا و دموکرات های آمریکایی به دنبال پرهیز از تنش و جنگ هستند که آخرین روند توسعه است. چند ماه گذشته نشان داد که دولت دموکراتیک کاملاً از جنایات اسرائیل حمایت می کند و به گفته آقای مدیکیان و آقای ظریف، آمریکا و اروپا در مورد لزوم خویشتن داری ایران برای آتش بس دروغ گفتند و به دنبال تشدید تنش بودند. جنگ در منطقه از یک سو و اعمال تحریم های جدید علیه ایران از سوی دیگر.

اکنون که دشمنان با شکست میدانی، نقطه حمایت خود را در جنگ رسانه ای و عملیات روانی شخصیت تراشی، ارعاب و فتنه در ایران و سایر کشورهای اسلامی قرار داده اند، دستگاه قضایی و نهادهای امنیتی باید پیگیری را در اولویت قرار دهند. از بدیهیات تاثیرات شبکه خائنین در رسانه ها و با شدت و قاطعیت برخورد می کنند. به ویژه سرویس های امنیتی باید بررسی کنند که این عناصر مغرض و بیمار از کجا و از چه شبکه ای تغذیه می شوند؟

تبلیغات بنری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *