مجله اینترنتی همه در یک

رسانه تخصصی اینترنتی همه در یک

طرز تهیه یک مدل ته‌چین خوشمزه به سبک مازندرانی‌ها 

تبلیغات بنری


همه در یک غذاهای محلی در واقع میراث فرهنگی مردم هر کشور است. برخی از این غذاها با گذشت زمان، به روز شدن زندگی و آشنایی با غذاهای جدید و یا با تغییر روش های پخت کم کم فراموش می شوند. اگر به هر نقطه ای از ایران سفر کنید، حتما غذاهای خوشمزه و بسیار محلی را می شناسید که تا به حال برخی از آنها را نخورده اید و حتی در مورد آنها نشنیده اید. چین یک غذای لذیذ و اصیل ایرانی است که در شهرها و نقاط مختلف ایران به روش های مختلفی طبخ می شود که هر کدام طعم خاص خود را دارند. چانه از موادی مانند گوشت، مرغ، سیب زمینی، پیاز، هلو، بادمجان و … تهیه می شود. چن مازندرانی طرز پخت چن است که مواد آن برنج، مرغ یا گوشت و اسفناج است و بسیار خوشمزه و متفاوت است. اگر می خواهید این تکن خوشمزه را در خانه تهیه کنید با آموزش تکن مازندرانی با این مطلب همراه باشید.

مواد لازم

برنج: 3 پیمانه
مرغ: 3 عدد
– اسفناج: نیم کیلو
پیاز: ۲ عدد
ملاس انار: 4 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
روغن: به مقدار لازم

طرز تهیه

برای تهیه تکین مازندرانی خوشمزه ابتدا برنج را در آب ولرم و کمی نمک خیس کنید و کنار بگذارید. تکه های مرغ را با نمک و فلفل سیاه و زردچوبه مزه دار کنید و نیم ساعت استراحت دهید. سپس در ماهیتابه مناسبی مقداری روغن می ریزیم و روی اجاق گاز می گذاریم تا روغن داغ شود. حالا تکه های مرغ را در روغن داغ سرخ کنید و کنار بگذارید. در مرحله بعد پیاز را خرد کرده و با کمی روغن تفت دهید. روی پیازها کمی زردچوبه بریزید سپس اسفناج شسته و خرد شده را اضافه کنید. اجازه دهید اسفناج آبکش شود و نرم شود. مقداری نمک و فلفل روی اسفناج بریزید و حرارت را خاموش کنید. برنج را صاف کنید. کاسه سیب زمینی را کف قابلمه مورد نظر قرار دهید سپس نصف مقدار برنج آبکش شده را داخل کاسه بریزید. حالا روی مرغ سرخ شده کمی رب انار بگذارید و روی سطح برنج بگذارید و مخلوط پیاز و اسفناج سرخ شده را روی مرغ بریزید. در آخر بقیه برنج آبکش شده را بین مواد تقسیم کنید سپس روی برنج مقداری روغن و کره بریزید و برنج را به مدت 45 دقیقه با حرارت ملایم بپزید تا پخته و جذب شود. پس از این مدت، تاچن را در یک بشقاب دایره ای بزرگ برگردانید و سرو کنید و نوش جان کنید.

نکات مهم
همانطور که می دانید اسفناج یک سبزی بسیار خاص است که سرشار از ویتامین ها و مواد مغذی است که برای تقویت سیستم ایمنی بدن، پیشگیری از سرطان و دستیابی به پوست، مو و استخوان های قوی مفید است. این سبزی مغذی می تواند بهترین دارو برای درمان یبوست به ویژه در افراد میانسال و مسن باشد. هنگام شستن اسفناج حتما به این نکات توجه کنید زیرا اسفناج حاوی ماسه است. پس چند دقیقه آن را در آب ولرم خیس کنید تا ماسه ها جا بیفتد و در نهایت به تدریج آن را از روی اسفناج بردارید و با آب سرد بشویید تا ماسه ته نشین شده دوباره به اسفناج نچسبد. اسفناج را پس از برش دادن هرگز نشویید زیرا مواد مغذی از آن پاک نمی شود. اسفناج را به میزان لازم بپزید و هرگز آن را پخته نگهداری نکنید. هنگام خرید اسفناج، برگ های لطیف و تازه را انتخاب کنید. کاغذهای بزرگ و تیره به چین های شما زیبایی نمی بخشد. اسفناج را نیز باید به قطعات چهار سانتی متری برش دهید. اگر اسفناج را به قطعات کوچکتر برش دهید، له شده و بد شکل می شود.

پس از شستن برنج، آب داغ و نمک را به آن اضافه کنید. به اندازه ای نمک اضافه کنید تا کمی شورتر از حد معمول شود. اجازه دهید برنج چند ساعت خیس بخورد. برای کیفیت بهتر، بهتر است برنج را حداقل 3 ساعت با نمک خیس کنید. اگر وقت دارید حتما برنج را از شب قبل خیس کنید. برای صاف کردن برنج، قابلمه را دو سوم آب پر کنید و روی آتش بگذارید. به آن نمک اضافه کنید. وقتی آب جوش آمد، برنج را اضافه کنید. آبی را که به برنج اضافه کرده اید خالی کنید و برنج را در آن خیس کنید سپس برنج خیس خورده را در آب در حال جوش بریزید.
درجه حرارت برای جوشیدن برنج نباید کم باشد و شعله گاز باید متوسط ​​به زیاد باشد. در قابلمه را نپوشانید و صبر کنید تا آب برنج بجوشد. وقتی آب دوباره به جوش آمد، برنج را چند بار در فواصل زمانی و با احتیاط هم بزنید تا دانه ها خرد شود. مراقب باشید برنج را خرد نکنید. تقریباً برنج را باید ده تا چهارده دقیقه بجوشانید. البته زمان جوشیدن برنج به نوع آن بستگی دارد. برنج زمانی که دانه های آن نرم است برای آبکشی مناسب است. اما مغزش همچنان سخت است. بعد از صاف کردن برنج، آن را بگذارید تا کاملا آبکش شود. سپس روی برنج آب سرد می ریزیم تا دانه ها نپزد و همچنین نمک اضافی بین دانه های برنج گرفته شود تا برنج شور نشود. اگر می خواهید برنج طولانی تر شود، وقتی برنج شروع به جوشیدن کرد، یک فنجان آب سرد به آن اضافه کنید. این کار باعث شوکه شدن برنج و بلندتر شدن آن می شود. مراقب باشید از وسط برنج آب سرد اضافه نکنید. اما به آرامی برنج اطراف خود را اضافه کنید.

رب انار نوعی رب است که از دانه های انار تهیه می شود و به دو صورت ترش و شیرین در بازار موجود است. رب انار معمولاً رنگ تیره دارد. اما نباید خیلی سیاه باشد، زیرا این نشانه سوختن رب در هنگام پخت است. یک رب انار خوب نباید خیلی سفت باشد. همچنین نباید بوی ترش بدهد. برای طبخ تکین مازندرانی سعی کنید رب انار را از فروشگاه های معتبر تهیه کنید و یا از کسانی که رب انار را به صورت تمیز در منزل تهیه می کنند. اگر رب انار رقیق نشد، آن را با سرکه رقیق کنید.

تبلیغات بنری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *